Drogba je i dalje gazda na „Stemford bridžu”

Napadač iz Obale Slonovače je u subotu protiv Stouka postigao jedini gol na meču, ali je on bio vrijedan jubileja - bio mu je to ukupno 100. u Premijer ligi od kada je 2004. stigao u London.
0 komentar(a)
Spettacolo_1, Foto: REUTERS
Spettacolo_1, Foto: REUTERS
Ažurirano: 13.03.2012. 09:00h

Treneri se u Čelziju smjenjuju kao na traci, ali Didije Drogba ostaje i dalje ličnost broj jedan na „Stemford bridžu”.

Napadač iz Obale Slonovače je u subotu protiv Stouka postigao jedini gol na meču, ali je on bio vrijedan jubileja - bio mu je to ukupno 100. u Premijer ligi od kada je 2004. stigao u London.

Drogba je tako postao i prvi Afrikanac koji je došao do ove brojke na Ostrvu, a jednako važno je i to što je Čelziju konačno krenulo - od kada je Andre Viljaš-Boaš smijenjen povezao je dva trijumfa na čelu sa Robertom di Mateom.

GOLMANI

Frej (Đenova) - protiv Juventusa je branio sve, a i kada je konačno savladan prste su umiješale sudije i poništile regularan gol Pepea.

Vivijano (Palermo) - svejedno što je Palermo opet izgubio. Potencijalni italijanski reprezentativac je bio najbolji akter meča protiv Rome na „Berbari”.

ODBRANA

Vidal (Juventus) - silom prilika je morao da igra štopera. Đanluiđi Bufon se sigurno osjećao mnogo sigurnije iza Čileanca nego da su igrali Bonući ili Kjelini. Vidal je odigrao bez greške na novoj poziciji.

Samuel (Inter) - u odbrani je bio kao zid, a u finišu golgeter kakav je Interu trebalo prethodnih mjesec. Njegovim golom je konačno skinuto prokletstvo...

Mecelder (Šalke) - povrede su mu prepolovile i ovu sezonu. Međutim, protiv Hamburgera je pokazao da i dalje može da bude od koristi.

SREDINA

Kutinjo (Espanjol) - preporodio se onog momenta kada je Seriju A zamijenio Primerom. Inter ga čeka na ljeto, mada je pitanje da li bi mladom Brazilcu prijao povratak na Apenine.

Dijamanti (Bolonja) - navijači Lacija su mu zviždali gotovo cijeli meč (zbog njegove prošlosti dok je bio član rivala Livorna), ali mu to nije smetalo da odigra bez greške.

Roben (Bajern) - Holanđanin protiv Hofenhajma nije bio sebičan, naprotiv. Upisao je po dva gola i asistencije...

Riberi (Bajern) - nije bio ubojit kao Roben, ali je i njegova partija bila za ovacije.

Lodi (Katanija) - njegova ljevica podsjeća na sve majstorije koje je režirao Siniša Mihajlović u Seriji A.

Hojlet (Blekburn) - Roversi bježe sa dna zahvaljujući Kanađaninu kojeg traži pola Premijer lige.

NAPAD

Mesi (Barselona) - protiv Rasinga je zaokružio sedmicu iz snova. Već je na brojci od 50 golova u sezoni. Za njega ne postoje granice...

Ronaldo (Real Madrid) - arhivirao je i Betis. Ne postoji ekipa u Primeri kojoj Ronaldo nije dao gol od kada je član Reala.

Runi (Mančester junajted) - „đavoli” su lideri, a zasluge ima i Runi koji je postigao dva pogotka protiv VBA.

Gameiro (PSŽ) - Parižani postaju tim koji sve rješava u sudijskoj nadoknadi. Ovog puta, Gameiro je donio tri boda protiv Dižona u gostima.

Gomes (Bajern) - četiri utakmice ga nije bilo nigdje, a onda je, kao i čitav tim, zablistao protiv Hofenhajma. Upisao je het-trik, za Supermarija to nije ništa novo.

Drogba (Čelzi) - da su „plavci” više vjerovali njemu, a manje Fernandu Toresu, možda bi ova sezona krenula u drugačijem smjeru.

Jelavić (Everton) - dočekao je debitantski gol za Everton. U danima kada se njegov bivši klub Rendžers davi u dugovima, Hrvat postaje ljubimac navijača na „Gudisonu”.

Bonus video: