Velikani igraju za spas sezone

Dva velikana evropskog fudbala, timovi koji su prije dvije sezone igrali finale Lige šampiona, večeras igraju da opstanu i spasu sezonu - Inter i Bajern
0 komentar(a)
Inter, Foto: Beta/AP
Inter, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 13.03.2012. 09:32h

Dva velikana evropskog fudbala, timovi koji su prije dvije sezone igrali finale Lige šampiona, večeras igraju da opstanu i spasu sezonu - Inter i Bajern protiv Marseja odnosno Bazela moraju da anuliraju identičan minus iz prvog meča (izgubili po 1:0) ako žele da evropski san i dalje traje...

Ako ništa drugo, makar su oba sastava napravili dobru uvertiru za revanš mečeve osmine finala Lige šampiona. Inter je prekinuo seriju bez pobjede trijumfom protiv Kjeva, dok su se Bavarci poigrali sa Hofenhajmom (7:1).

Ranijeri: Sada smo mnogo hrabriji

Inter je u prvom meču u Marseju nesrećno poražen golom Ajua u sudijskoj nadoknadi, a trener Klaudio Ranijeri je istakao da je njegov tim drugačiji u odnosu na tu prvu utakmicu na „Velodromu”.

- Sada smo hrabriji, igramo do kraja i ne odustajemo. Dva gola u finišu protiv Kjeva su pokazala glavnu odliku mojih igrača - oni su šampioni i nikada ne žele da prihvate da je utakmica gotova - rekao je Ranijeri.

Novinare je posebno interesovala Ranijerijeva reakcija nakon drugog gola Dijega Milita u Veroni. Tada su bile vidljive suze u očima trenera Intera.

- Emocije su nešto što ne možete da kontrolišete, one dolaze same. A u tom momentu sam osjetio veliko olakšanje, jer su igrači nagrađeni u meču u kojem su dali sve da pobijede - kazao je Ranijeri i poželio da njegova odbrana večeras odradi veliki posao.

- Želim pobjedu bez primljenog gola. Znam da nas čeka težak posao, kao i uvijek u Ligi šampiona.

Dešam pred smjenom?

A ako ispadne iz Lige šampiona, Marsej će gotovo sigurno da promijeni trenera, jer je slavni klub u velikoj krizi.

Tačnije, od prve utakmice sa Interom 22. februara, Didije Dešam je povezao četiri poraza u francuskom prvenstvu u kojima nije postigao nijedan gol. Zato je i pao na 8. mjesto na tabeli...

- Naši rezultati nisu dobri, ali moramo da budemo jači od svih problema i da nastavimo takmičenje u Ligi šampiona. Ako postignemo gol u Milanu šanse da odemo u četvrtfinale su velike. Mislim da će od ove utakmice da krene naša serija dobrih rezultata - rekao je vezista Marseja Matje Valbuena.

Dakle, Dešamu se trese klupa, a možda mu večeras i pomogne podatak da nikada u karijeri kao igrač (legenda je Juventusa) nije izgubio od Intera.

- Spremni smo za najteže iskušenje u sezoni. Čeka nas težak zadatak, ali vjerujem u pozitivan ishod - poručio je Dešam.

Marsej igra i za prekid tradicije, jer je posljednji put među osam najboljih bio 1993. godine kada je i osvojio Ligu šampiona.

Trener Bazela: Ne plaši nas Bajern

Bajern je u subotu iskalio bijes na Hofenhajmu (7:1), a svi vjeruju da je sačuvao dovoljno materijala i za goleadu sa Švajcarcima.

Međutim, gosti nisu impresionirani - trener Hajko Fogel najavljuje napadački Bazel u Minhenu.

- Uvijek smo igrali da damo gol, ne da odbranimo svoj. Ako izgubimo i sa 2:1 idemo dalje, a podatak da smo u svakom meču ove sezone dali gol govori da je Bajern taj koji treba da se plaši - rekao je Fogel.

Trener Bazela se potom osvrnuo na šanse svog tima u revanšu.

- Ovo nije okršaj dva izjednačena tima, ovo je borba Davida i Golijata. Ali, Golijat će da uradi sve da postane junak.

Bavarci su svjesni da duel sa Bazelom nema nikakve sličnosti sa onim u Bundes ligi protiv Hofenhajma.

- Protiv Hofenhajma smo napravili odličnu uvertiru, ali neka navijači ne očekuju novu goleadu. Ovo je potpuno drugačiji meč, drugačiji protivnik i veći ulog - jedan gol u našoj mreži može da promijeni sve. Zato, bitno je da naša dominacija krene od dobre odbrane - jasan je Jup Hajnkes.

INTER - MARSEJ

Milano - Stadion „Đuzepe Meaca”. Kapacitet: 80.074. Sudija: Pedro Proensa (Portugal). Početak u 20.45.

Inter (4-3-1-2): Žulio Sezar - Majkon, Lusio, Samuel, Nagatomo - Zaneti, Stanković, Kambijaso - Snajder - Milito, Forlan.

Marsej (4-2-3-1): Mandanda - Acpilikueta, Dijavara, Nkulu, Morel - Dijara, Šejru - Amalfitano, Valbuena, A. Aju - Remi.

BAJERN - BAZEL

Minhen - Stadion „Alijanc arena”. Kapacitet: 66.000. Sudija: Mark Klatenburg (Engleska). Početak u 20.45.

Bajern (4-2-3-1): Nojer - Lam, Boateng, Badštuber, Alaba - Luiz Gustavo, Kros - Roben, Miler, Riberi - Gomes.

Bazel (4-4-2): Šomer - Degen, Dragović, Abraham, Štajnhofer - Šaćiri, Hugel, Džhaka, Štoker - A. Frei, Štreler.

Bonus video: