Crnogorke pišu istoriju

"Sve djevojke su se odazvale pozivu i osjećaju pozitivnu tremu pred sjutrašnji meč" rekao je selektor Zoran Mijović.
145 pregleda 0 komentar(a)
Ženski fudbal, Foto: Savo Prelević
Ženski fudbal, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 12.03.2012. 22:43h

Pet godina nakon muške debituje i ženska seniorska fudbalska reprezentacija Crne Gore - “dame u kopačkama” ugostiće Bosnu i Hercegovinu u premijernom meču na barskoj “Topolici”. Crnogorke će tako označiti novo poglavlje u istoriji našeg fudbala... Dvije ženske selekcije (seniorska i kadetska) imale su selektivna okupljanja tokom prethodne godine, a sada kreće proces uigravanja.

"Sve djevojke su se odazvale pozivu i osjećaju pozitivnu tremu pred sjutrašnji meč. Još nismo imali priliku da se testiramo, ali svi u stručnom štabu vjerujemo da će djevojke pokazati kvalitet", rekao je Zoran Mijović, selektor Crne Gore.

Mijović je pozvao 20 igračica za dvije naredne provjere sa Bosnom i Hercegovinom (u četvrtak će dvije selekcije odigrati drugi meč na Kampu FSCG u Podgorici).

"Raduje što su došle sve djevojke koje se takmiče u Srbiji, Italiji i Albaniji, a tu su naravno i igračice koje nastupaju u domaćim klubovima. Pozvane su one koje su trenutno najbolje, a problem je što imamo malu bazu. Nikada ne znate kako će nešto da izgleda prvi put, ali ponavljam da vjerujemo u kvalitet naših djevojaka", zaključio je Mijović.

Spisak - golmani: Marina Jaredić (Ekonomist), Ivana Čađenović (Leotar, Bosna i Hercegovina).

Odbrana: Željka Radanović (Spartak, Srbija), Nataša Rnković (Ada Velipoja, Albanija), Miroslava Velašević (Salandra, Italija), Tijana Popović, Irena Bjelica (Ekonomist).

Sredina: Suzana Vujošević (Ada Velipoja, Albanija), Marija Mugoša, Andrea Vidić, Jasna Đoković, Jovana Zlatičanin (Palma), Ivana Turčinović (Salandra, Italija), Jovana Mrkić (Ekonomist), Jelena Vešović (Pristan).

Napad: Marija Vukčević (Real Marsiko, Italija), Slađana Bulatović (Mašinac, Srbija), Tina Malesija (Ada Velipoja, Albanija), Armisa Kuč (Ekonomist), Sava Kočanović (Sport uno).

Sjutrašnja utakmica na “Topolici” počinje u 14.30 časova.

Bonus video: