Real i Atletiko sjutra igraju u finalu Kupa kralja

"To će biti velika predstava. Moramo snažno da počnemo, onako kako samo ovaj klub, najbolji na svijetu, zna kako", rekao je Ronaldo za klupski sajt.
53 pregleda 0 komentar(a)
Ronaldo, Foto: Beta/AP
Ronaldo, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 16.05.2013. 14:47h

Fudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo izjavio je danas da očekuje veliku borbu u finalu Kupa kralja

protiv gradskog rivala Atletika, ali da će njegova ekipa učiniti sve da osvoji trofej.

"Svi smo uzbuđeni zbog finala i spremni smo da osvojimo trofej. Znamo da nas čeka velika borba protiv Atletika, našeg gradskog rivala. To će biti velika predstava. Moramo snažno da počnemo, onako kako samo ovaj klub, najbolji na svijetu, zna kako", rekao je Ronaldo za klupski sajt.

Fudbaleri Reala i Atletika sjutra od 21.30 na "Santjago Bernabeuu" u Madridu igraju finalnu utakmicu Kupa kralja. To je 110. finale Kupa, a Real će pokušati da osvoji 19, a Atletiko 10. trofej.

"Biće čudno pošto igramo na našem stadionu, a naši navijači neće biti u većini. Ali, to nam neće smetati da osvojimo Kup. Ako budemo igrali onako kako znamo pobedićemo", rekao je Ronaldo.

Portugalac je prvi put 2011. godine igrao u finalu Kupa kralja, kada je u produžetku na Mestalji protiv Barselone postigao gol i doneo Realu trofej.

Posljednji put Atletiko je u Kupu trijumfovao 1996. godine.

Ronaldo je 2009. godine za 80 miliona funti prešao iz Mančester junajteda u Real i sa 200 golova u 197 utakmica nalazi se na šestom mjestu najboljih strijelaca u klupskoj istoriji.

Atletiko nije pobijedio gradskog rivala još od 1999. godine. Za to vreme ekipe su odigrale 19 utakmica, a Atletiko je izvukao samo šest remija.

Real i Atletiko su do sada četiri puta igrali u finalu Kupa, a Atletiko je tri puta pobjeđivao. Posljednji put za taj trofej su se borili 1992. godine kada je Atletiko pobijedio sa 2:0 na "Santjago Bernabeuu".

Bonus video: