Kosmos arena lansirala Gordi Albion u vrh svjetskog fudbala

Engleska slavi treće polufinale Mundiajla u istoriji
53 pregleda 0 komentar(a)
engleska, Foto: Reuters
engleska, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.07.2018. 16:18h

Sa Kosmos arene u Samari, Gordi Albion je lansiran u orbitu-vrh svjetskog fudbala! Engleska je treći polufinalista Mundijala u Rusiji nakon sigurne pobjede nad Švedskom (2:0).

Selekciju “Tri krune” Englezi su dobili golovima iz pozicija koje su trebalo da budu najjače oružje Švedske - oba glavom.

Prvi nakon kornera Ešlija Janga, kada je Megvajer sjajnim skokom sa deset metara glavom nebranjivo doveo Engleze u vođstvo.

Tada se utakica iz sporog ritma, i teške pozicione igre Šveđana pretvorila u jurnjavu, a to je baš ono što je trebalo izabranicima Gareta Sautgejta. Sijevale su kontre, ali je goplman Olson bio odličan i do poluvremena nije bilo promjena.

U nastavku su Šveđani krenuli još ofanzivnije, ali je Pikford nastavio borbu za najboljeg golmana prvenstva, pošto je sjajno skinuo zicer Markusu Bergu u 47. minutu.

Šveđani su ostavljali dosta prostora, a Englezi koristili veću individualnu kalsu da pletu mrežu ispred golmana Olsona, koji ništa nije mogao ni u 59. minutu kada je Dele Ali sačekao loptu Lingarda na drugoj stativi i samo se poklonio. Dele Ali je peti član selekcijeengleskog trima koji se Rusiji upisao u strijelce.

Švedska je imala zicer u 62. minutu, ali je Pikford odbranio udarac Klasona sa sedam- osam metara da bi potom u 71. ubio nade Skandinacvcima kada je Bergu odbranio šut ispod prečke iz neposredne blizine...

Engleska sada čeka rivala u svom trećem polufinalu - 1966. je biai šampion, 1990. je zaustavila Njemačka...

ŠVEDSKA - ENGLESKA 0:2

Samara - Kosmos arena. Gledalaca: 39.991. Sudija: Kujpers (Holandija). Strijelci: Megvajer 30, Dele Ali 59. minutu (Engleska). Žuti kartoni: Megvajer (Engleska), Guideti i Larson (Švedska)

Švedska: Olson - Kraft (od 85. Jansen), Lindelof, Grankvist, Augustinson -Klson, Larson, Ekdal, Forsberg (od 65. Olsen) - Berg, Toivonen (od 65. Guideti).

Engleska: Pikford - Vioker, Stouns , Megvajer - Tripije, Dele Ali (od 77. Delf), Henderson (od 85. Dajer), Lingard, Jang - Sterling (od 90+1. Rašford), Kejn

Bonus video: