Peković potpisao za Hanzu, debi na debiju Gvardiole

"Nadam se da ću pomoći Hanzi da naredne sezone ostvari svoje ciljeve", rekao je 35-godišnji Peković za zvanični sajt Hanze nakon odrađenih ljekarskih pregleda i potpisanog ugovora.
1 komentar(a)
Ažurirano: 16.05.2013. 12:09h

Crnogorski reprezentativac Milorad Peković naredne dvije sezone provešće u Hanzi iz Roštoka.

Vezista je sa timom iz treće lige Njemačke potpisao dvogodišnji ugovor.

"Nadam se da ću pomoći Hanzi da naredne sezone ostvari svoje ciljeve", rekao je 35-godišnji Peković za zvanični sajt Hanze nakon odrađenih ljekarskih pregleda i potpisanog ugovora.

Tim iz Roštoka je ove sezonu u 3. ligi Njemačke izborio opstanak, a za narednu je cilj plasman u Drugu ligu, popularnu “cvajtu”.

Prva utakmica Milorada Pekovića za novi klub mogla bi da bude prijateljska protiv Bajerna 14. jula, na debiju novog trenera Bavaraca Pepa Gvardiole. Ta utakmica zakazana je kao vid podrške i pomoći Bajerna finansijski posrnulom nekadašnjem prvoligašu. Naš igrač nije prvi Crnogorac u Hanzi, jer je dres tima iz Roštoka nosio Đorđije Ćetković od 2006. do 2008. godine.

Peković je ovu sezonu proveo u Grojter Firtu, koji se oprostio od Bundes lige. Za Grojter je u društvu najboljih odigrao 18 mečeva.

Sportski direktor Hanze Uve Vester zadovoljan je angažovanjem Pekovića.

"Igrač takvog kalibra je spreman da igra u 3. ligi. Sa svojim ogromnim iskustvom, kvalitetom i borbenošću, biće jedan od naših vodećih igrača", rekao je Vester.

Peković je u karijeri igrao za Obilić, OFK Beograd i Partizan. Prvi klub za koji je nastupao u Njemačkoj bio je Ajtraht Trir (2002-2005), da bi prije prelaska u Grojter Firt od 2005. do 2010. nastupao za Majnc.

Sa ekipom Majnca tri sezone je proveo u Bundes ligi.

Za reprezentaciju Crne Gore Peković je odigrao 32 utakmice.

Galerija

Bonus video: