Dečić opet u eliti: Povratak na mjesto koje im pripada

"Mislim da po broju publike, entuzijazmu, ali i dobrim uslovima u kojima radimo, zaslužujemo da se opet nađemo u eliti", izjavio je trener Krkanović
53 pregleda 2 komentar(a)
Krkanović, Foto: Savo Prelević
Krkanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.05.2013. 13:02h

Samo godinu trajala je „odiseja” fudbalera Dečića u Drugoj ligi.

Ekipa koja je bila jedan od simbola CFL-a još od prve sezone (2006/07), prošetala se drugoligaškim takmičenjem u stilu prvoligaša - sastav iz Tuzi matematički je osigurao povratak u elitu čak četiri kola prije kraja takmičenja, ostavivši iza sebe solidne ekipe Bokelja i Zabjela.

Potvrda kvaliteta i svega urađenoj ove sezone stigla je juče u u 28. kolu, kada je ekipa Fuada Krkanovića u meču bez značaja i u šarenom sastavu, savladala trećeplasirano Zabjelo rezultatom 3:0.

"Uz sve poštovanje prema drugima, mislim da Prva liga nije bila ista bez Dečića. To će vam potvrditi u mnogim klubovima. Mislim da po broju publike, entuzijazmu, ali i dobrim uslovima u kojima radimo, zaslužujemo da se opet nađemo u eliti", izjavio je trener Krkanović, odavši priznanje fudbalerima:

"Krasila nas je homogenost, jednakost u ekipi u kojoj nije bilo zvijezda, svi su disali kao jedan. Istakao bih i fantastičan odnos na relaciji igrači-stručni štab, momci su slušali od prvog kola i na kraju ispunili i više nego što je pred njih zacrtano, i što se od njih očekivalo", rekao je Krkanović.

Napadač Vule Vujačić (15 golova) bio je najbolji strijelac tima kojeg je sa kapitenskom trakom predvodio legenda Dečića Edin Lekić, a odbranom komandovao Milivoje Novović. Istakli su se još Lazarević, koji je riješio mnoge mečeve, zatim Zlatičanin, Milić...

"Bili smo dobra cjelina, od najiskusnijih pa do onih najmlađih. Uz kvalitet koji posjedujemo, te odličan rad, mislim da je presudila sjajna atmosfera. Sve je bilo na vrhunskom nivou, uključujući i podršku uprave na čelu sa predsjednikom Dreševićem. Uz tri ili četiri kvalitetna pojačanja, siguran sam da ova ekipe može mnogo i u Prvoj ligi", kazao je Milivoje Novović.

Prvoligaški fudbal tako će se ponovo igrati u Tuzima...

Bonus video: