Razišli se Verder i Tomas Šaf

Šaf je u Verderu proveo čak 41 godinu kao igrač, menadžer i trener, a u njegovoj eri na klupi "zeleni" su osvojili duplu krunu 2004. godine
56 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 15.05.2013. 12:56h

U Bremenu od naredne sezone više ništa neće biti isto - nakon što je usred sezone klub napustio sportski direktor Klaus Alofs (otišao u Volfsburg), isto je učinio i trener Tomas Šaf, saopštio je klub iz Bremena.

Šaf je čovjek za kojeg su vezani svi uspjesi Verdera, bio je na klupi kluba sa "Vezera" posljednjih 14 godina. Međutim, ova sezona je za Verder bila katastrofalna, ekipa je tek kolo prije kraja osigurala opstanak, pa se došlo do zaključka da je promjena neophodna.

Šaf je danas napustio klub, a u posljednjem kolu protiv Nirnberga na klupi će sjediti njegovi dosadašnji pomoćnici Volfgang Rolf i Matijas Honerbah.

"Proveo sam nezaboravne godine u Verderu. Hvala svima koji su mi sve ove godine davali podršku. Želim Verderu puno sreće u budućnosti, jer je to moj klub", rekao je Šaf.

Šaf je u Verderu proveo čak 41 godinu kao igrač, menadžer i trener, a u njegovoj eri na klupi "zeleni" su osvojili duplu krunu 2004. godine.

On je kasnije osvojio još dva puta Kup Njemačke, pet godina zaredom je vodio Verder u Ligi šampiona, a 2009. je igrao i finale Kupa Uefa, ali je poražen u finalu od Šahtjora sa 2:1.

Šaf će se pamtiti i kao trener koji je najzaslužniji za karijere Torstena Fringsa, Klaudija Pizara, Tima Borovskog, Johana Mikua, Pera Mertezakera...

Galerija