NA METI "MODRIH"

Hrvati pišu: Dinamo želi Mladena Božovića!

Prvi golman "sokola" na ljeto postaje slobodan igrač u mađarskom Videotonu i zagrebački klub vidi šansu da ga angažuje
66 pregleda 5 komentar(a)
Božović, Foto: Zoran Đurić
Božović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 15.05.2013. 11:47h

Dinamo je zainteresovan za Mladena Božovića, objavio je danas specijalizovani hrvatski fudbalski portal "nogometni-magazin"

pozivajući se na više izvora koji su bliski "modrima".

Prvi golman crnogorske reprezentacije na ljeto postaje slobodan igrač u mađarskom Videotonu i zagrebački klub vidi šansu da ga angažuje, navodi ovaj portal.

Podvlači se da je priča daleko od završene i da je za sada sve još u fazi "ispitivanja tržišta", ali želja Dinama postoji jer hoće da dovede boljeg golmana od sadašnjeg "vratara" Ivana Kelave.

"Riječ je o Crnogorcu, koji je trenutno i reprezentativna "jedinica", branio je vrlo uspješno u svih šest kvalifikacionih utakmica ove jeseni. Isto tako, branio je i u Ligi Evrope, Videoton je bio u grupi sa Sportingom, Bazelom i Genkom, a prije toga su Mađari senzacionalno izbacili turski Trabzonspor. Videoton je trenutno drugi u Mađarskoj, s daleko najmanje primljenih pogodaka (20 u 27 utakmica, od toga je on primio 17 u 15 susreta). Božović je u "najboljim golmanskim godinama", 28 mu je na leđima, a nije nevažno, odnosno, može biti i presudno, Božović je od kraja juna slobodan igrač. Došao bi, dakle, bez odštete", piše "nogometni-magazin".

Navodi se da Dinamo prikuplja informacije sa svih strana o Božoviću, što vjerovatno znači da je prvi konsultovan Zlatko Kranjčar, "vojnik kluba" iz Maksimira i bivši selektor Crne Gore koji je u svom mandatu na klupi "sokola" najbolje mogao da se uvjeri u kvalitete bivšeg čuvara mreže Budućnosti i Partizana.

Preporučujemo za Vas