Kakvu je sliku ostavio Nejmar: Dva gola, malo magije i mnogo teatralnosti

"Niko ne spori da je želio, pa i da je odigrao dobro protiv Belgije, ali on ne treba da igra dobro, već da odluči, kao što su radili Pele, Ronaldo, Romario...", piše "Globo"
2 komentar(a)
nejmar, Foto: Reuters
nejmar, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.07.2018. 12:36h

Brazilci su se probudili mamurni od fudbala, nervozni i mrzovoljni, kao i svaki put kada "selesao" ne uradi ono što 200 miliona ljudi očekuje.

Najveći favorit Mundijala otpao je u četvrtfinalu, porazom od Belgije, a mediji i javnost uprli prstom u najboljeg - Nejmara.

U anketi koju je sproveo "Globoesporte", a u kojoj je učestvovalo preko 300 hiljada navijača, čak 59 odsto se izjasnilo da je Nejmar glavni krivac za eliminaciju.

"Niko ne spori da je želio, pa i da je ograo dobro protiv Belgije, ali on ne treba da igra dobro, već da odluči, kao što su radili Pele, Ronaldo, Romario...", piše "Globo".

Nejmar je tokom cijelog Mundijala bio pod ogromnim pritiskom, svaki njegov pad, nakon faula, opisivao se kao teatralan, a zaboravilo se da je na šampionat došao iz povrede i bez jakih utakmica.

"Dva gola, malo magije i mnogo simuliranja, kakvu je to sliku ostavio Nejmar", pita se list "Lance", jedan od vodećih u Brazilu.

Ipak, Nejmar je još dobro prošao, kakve je sve kritike doživio Gabrijel Žezus.

Mladi napadač je proglašen novim Ronaldom, a Rusiju je napustio kao "najgora devetka u istoriji reprezentacije Brazila na šampionatima svijeta", kako su ga opisali pojedini mediji.

Bonus video: