Eden Azar: Idol mu je Francuz, navijao je za Francusku, sada želi da je pobijedi

Azar (27) je sedam godina proveo u Lilu, prvo u mlađim selekcijama, a od 2007. do 2012. u prvom timu, odakle se preslio u Čelsi
53 pregleda 0 komentar(a)
braća azar, Foto: Twitter
braća azar, Foto: Twitter
Ažurirano: 07.07.2018. 12:59h

Nije dao gol Brazilu, nije odlučio meč, ali je bio - briljantan.

Eden Azar je zablistao u četvrrtfinalnom duelu, kod njega je lopta bila sigurnija nego kod bilo kog brazilskog igrača, kada bi je dobio u noge, nije je gubio. I tako 90 minuta.

Azar je možda i glavni kandidat da bude proglašen za najboljeg igrača Mundijala i da tako dobije potvrdu da je jedan od najboljih fudbalera današnjice.

Mnogo će toga zavisiti od njegovog učinka u duelu sa Francuskom, protiv nacionalnog tima zemlje u kojoj je fudbalski rastao i gdje je stekao reputaciju.

Azar (27) je sedam godina proveo u Lilu, prvo u mlađim selekcijama, a od 2007. do 2012. u prvom timu, odakle se preslio u Čelsi.

Mogao je da igra i za "trikolore", ali je odbrao Belgiju...

"Svi znaju da volim Francusku. Tamo sam porastao, imam mnogo prijatelja, jednostavno - volim tu zemlju", više puta je rekao Azar.

Nekada je i navijao za Francusku...

"Prvi Mundijal koji pamtim je bio 1998. godine. Zidan je uvijek bio moj idol", kazao je Azar.

Mediji su, zato, izvukli sliku iz djetinjstva, na kojoj Eden i njegova dva brata Torgan i Kilijan, obojica takođe uspješni fudbaleri (Torgan u Borusiji Menhegladbah, Kilijan odnedavno sa Edenom u Čelsiju), nose dres francuske selekcije sa Zidanovom desetkom.

"Biće čast i uživanje igrati sa takvim timom u polufinalu Mundijala", rekao je Azar nakon pobjede nad Brazilom.

Bonus video: