Novi remi Juventusa, Milan odmiče

Mirko Vučinić je sa dva udarca glavom zatresao stativu i prečku, a Simone Pepe je sa dva metra umjesto mreže pogodio okvir gola
0 komentar(a)
Mirko Vučinić i Marko Rosi, Foto: Beta/AP
Mirko Vučinić i Marko Rosi, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 11.03.2012. 22:03h

Sve ono što je Milanu oduzeto od strane sudija u derbiju sa Juventusom nadoknađeno je u naredne tri utakmice „stare dame”.

Šampion je bez problema savladao Leće (2:0), uz to je dočekao još jedan kiks torinskog kluba, pa je sada u prvom pravom bijegu na tabeli - ima četiri boda više od tima koji je do prije dvije sedmice ljubomorno čuvao lidersku poziciju...

Mirko Vučinić je bio na terenu svih 90 minuta, a lako je mogao da bude junak. Međutim, dva puta je šutevima glavom pogađao okvir gola - u prvom poluvremenu stativu, a u nastavku i prečku...Juve - kralj remija!Iako je 90 minuta dominirao na „Luiđi Ferarisu”, Juventus je još jednom pokazao da ne umije da pobjeđuje kao velika ekipa.

Bezbroj šansi, tri puta pogođen okvir gola, poništen gol Simonea Pepea zbog ofsajda (doduše, nepostojećeg)...

Sve je to Juve imao u Đenovi, ali je i četvrti put u nizu u Seriji A morao da se zadovolji bodom. Ovo je timu Antonija Kontea (juče je zbog suspenzije bio na tribinama umjesto na klupi) ukupno 14. neriješeni rezultat u šampionatu.

Nakon utakmice, u Juveu su po ko zna koji put bili nezadovoljni suđenjem, ubijeđeni da se ove sezone vodi hajka protiv tog kluba zbog afere Kalćopoli. Zato je na snazi „silenzio stampa”, a klub se oglasio preko Fejsbruk stranice.

„Poništen gol, mnogo spornih situacija, jedna prečka, dvije stative, 16 kornera, čudesne odbrane Freja: Možemo da budemo ponosni na ovaj Juve”.Ibra: Lijepo je biti prvi, ali ima još da se igraMilanov meč protiv Lećea je bio riješen onog trenutka kada je Antonio Noćerino sa ivice kaznenog prostora donio prednost (igrao se 7. minut).

Nakon toga je bilo jasno da tim sa juga Italije nema šansi na „San Siru”.

Zlatan Ibrahimović je nastavio u odličnom ritmu - prvo je asistirao kod gola Noćerina, a onda u 65. minutu pogodio za konačnih 2:0.

"Najvažnija je pobjeda i, naravno, to što smo se učvrstili na prvom mjestu. Imamo solidnu prednost, ali je ostalo još dosta do kraja. Jesam li ljut? Naravno da ne, uvijek uživam i uvijek sam srećan", odgovorio je Ibrahimović novinarima na pitanje da li ima nesuglasice sa trenerom Masimilijanom Alegrijem.

A Alegri je bio miran, nije želio da mnogo priča o trci sa Juventusom.

"Prednost je bitna, ali još ništa nismo osvojili, i dalje nemamo razloga da bilo šta slavimo", jasan je Alegri.Porazi Lacija i UdinezeaLacio je iznenađujuće lako dozvolio Bolonji da se prošeta kroz Rim.

Bolonjezi su slavili sa 3:1, a tim Edija Reje je meč završio sa dva igrača manje, jer su isključeni Matuzalem u prvom i Gonsales u drugom poluvremenu.

Bolonja je na poluvremenu vodila sa 2:0 (golovi Portanove i Dijamantija), a kada je Rubin pogodio svoju mrežu u 56. činilo se da Lacio ima snage da se vrati u meč.

Ipak, samo četiri minuta kasnije Krin je udarcem sa više od 20 metara matirao Marketija i riješio meč...

Izgubio je i Udineze. Bolja od „zebri” bila je skromna Novara, a gol odluke na stadionu „Silvio Piola” je postigao Žeda u 16. minutu.

REZULTATI 27. KOLA: Milan - Leće 2:0Noćerino 7, Ibrahimović 65.Atalanta - Parma 1:1Manfredini 5 - Paleta 55.Katanija - Fiorentina 1:0Lodi 58.Ćezena - Sijena 0:2Brijenca 75, Bogdani 81.Đenova - Juventus 0:0

Lacio - Bolonja 1:3

Rubin (autogol) 56 – Portanova 11, Dijamanti 28, Krin 60.

Novara - Udineze 1:0

Žeda 16.

Subota

Palermo - Roma 0:1

Petak

Kjevo - Inter 0:2

Napoli - Kaljari 6:3

Bonus video: