Bekali najavio čistku na kraju sezone

On je podsjetio je da Steaui nisu bili potrebni stranci kad je 1986. godine postala najbolji tim na Starom kontinentu. Tada je u finalu u Sevilji savladana Barselona poslije penala (2:0)
98 pregleda 0 komentar(a)
Điđi Bekali, Foto: Ghimple.ro
Điđi Bekali, Foto: Ghimple.ro
Ažurirano: 11.03.2012. 15:40h

Điđi Bekali, rumunski biznismen i vlasnik Steaue, stalno je u centru pažnje javnosti, što zbog izjava, što zbog poteza koje vuče u nekadašnjem prvaku Evrope.

Tim iz Bukurešta je trenutno na petom mjestu domaćeg šampionata sa devet bodova manje od lidera i gradskog rivala Dinama.

S obzirom da je Steuaa i ove godine daleko od osvajanja trofeja, kontroverzni biznismen je odlučio se na radikalan potez.

Odlučio je da na kraju šampionata svim strancima uruči otkaz.

“Hoću da vidim tim koji je sastavljen isključivo od Rumuna. Argentinac Brandan je već otišao u Kinu, nećemo produžiti ugovore sa Porugalcem Džeraldom Alvešom i Bugarinom Valentinom Ilijevom, a otići će i Crnogorac Stefan Nikolić”, rekao je Bekali za rumunske medije.

On je podsjetio je da Steaui nisu bili potrebni stranci kad je 1986. godine postala najbolji tim na Starom kontinentu. Tada je u finalu u Sevilji savladana Barselona poslije penala (2:0). Golove su dali Marijus Lakatuš i Gavril Balint.

“U toj ekipi su bili samo Rumuni. Zašto bih sada plaćao strance, a ekipa ništa ne uspijeva da osvoji. Mi nikada nećemo biti kao ostali, kao što je, na primjer, Kluž”, objasnio je Bekali.

Kluža, koji je na drugoj poziciji, trenutno ima 18 stranih igrača, a na klupi je Portugalac Žorž Kosta.

U Steuai osim stranaca koje je spomenuo Bekali, igraju još Novak Martinović (Srbija), Gabrijel Mačado (Brazil) i Leandro Tatu (Brazil).

Bonus video: