Grant: Neću postati legenda Crvene zvezde

"Jesam ispao sa Vest Hemom i Portsmutom iz Premijer lige, ali sam isto tako jedini trener koji je uveo Čelzi u finale Lige šampiona", objasnio Izraelac
0 komentar(a)
Avram Grant, Foto: Reuters
Avram Grant, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.03.2012. 14:41h

Fudbaleri Partizana razočarali su u duelu sa Slobodom navijače.

Čak 21.453 fanova izrazilo je nezadovoljstvo, a na njihovoj meti našao se i trener Avram Grant.

Izraelski stručnjak i poslije prespavane noći i dalje smatra da su “crno-bijeli” odigrali veoma dobro, a problem prema njegovom mišljenju je što nijedna lopta nije ušla u gol odličnog golmana Bojana Šejića, prenosi Sportal.

Navijači su ga na kraju ispratili u svlačionicu povicima "Go home" i gomilom upaljača.

“Nepušač sam, ali sam čuo sa je to tradicija ovde u Srbiji. To je dio igre. Nisam mlad, već 30 godina radim ovaj posao i vidio sam sve u fudbalu. Nemam zamjerke na prikazanu igru mojih izabranika, a verujem da to misle i navijači. Jedinu zamjerku imam na onog navijča koji je napao Lazara Markovića”, počeo je Grant.

Napad na Markovića osramotio je klub.

“Ne sviđa mi se to što se dogodilo. To nije dobro ni za fudbal, a ni za ovu zemlju. Razumijem bijes navijača, ali to je nedopustivo. I novinari, kao i njihovi urednici, treba da se bore protiv toga što se dogodilo i da osude taj čin. Taj mali je pod velikim pritiskom. Non stop kruže priče cijelom Evropom kako košta 20-30 miliona i to opterećuje.

Navijači Milvola su Grantu napravili transparent u kojem su ga, kada je ispao sa Vest Hemom, nazvali legendom "lavova".

Ipak Izraelac ne vjeruje da će to isto zadovoljstvo imati i fanovi Zvezde.

“Ne plašim se da ću postati legenda Crvene zvezde. Jesam ispao sa Vest Hemom i Portsmutom iz Premijer lige, ali sam isto tako jedini trener koji je uveo Čelzi u finale Lige šampiona. Kod "čekićara" i "pompejaca" imao sam problem sa budžetom i timom.

Ne sumnja strateg crno-belih da će tim opravdati očekivanja i osvojiti titulu.

“Mi imamo cilj i siguran sam da ćemo uspjeti. Vidio sam i danas na treningu poslije da kažem lošeg rezultata jedinstvo i snagu tima. Svi bi pričali drugačije da je u subotu samo jedna lopta ušla u mrežu. Niko ne bi onda pričao da smo navodno loše odigrali”, zaključio je Grant.

Bonus video: