DISKUTABILNA IDEJA U SEZONI POŽARA

Hrvatski navijači htjeli da podrže fudbalere, pa zapalili ostrvo

Prava je sreća da su učesnici ovog događaja evakuisani na vrijeme i da niko nije stradao
1 komentar(a)
Galešnjak, Foto: Screenshot (Youtube)
Galešnjak, Foto: Screenshot (Youtube)
Ažurirano: 07.07.2018. 10:55h

Na hrvatskom ostrvu Galešnjak, poznatom što ima oblik srca, izbio je požar nakon što je na njega stiglo oko stotinu navijača sa bakljama.

Oni su to uradili s ciljem da pruže podršku nacionalnoj selekciji uoči četvrtfinalne utakmice Svjetskog prvenstva izmedu Rusije i Hrvatske.

Javna vatrogasna stanica Zadar potvrdila je da se u trenutku izbijanja požara na ostrvu nalazilo oko stotinu ljudi koji su uspješno evakuisani, prenosi portal morski.hr. 

U zadarskoj policiji naveli su da je požar brzo ugašen, piše Tanjug.

"U toku je identifikacija odgovornih osoba koji su poznati policiji, ali i svih koji su bili učesnici ovog događaja i slučaj je u obradi. Naglašavam da se radi o maloj opožarenoj površini, svega 30 sa 100 metara i srećom niko nije povrijeđen", rečeno je u policiji. 

Kako se navodi, navijači su na ostrvo došli na poziv jedne grupe na Fejsbuku, a radi davanja podrške hrvatskoj fudbalskoj reprezentaciji. 

"Nevjerovatno ali istinito, neko je pozvao više od sto osoba da drži upaljene baklje do kraja na ostrvu obraslom šumom. U sezoni požara! Prava je sreća da su učesnici ovog događaja evakuisani na vrijeme i da niko nije stradao", piše portal.

Preporučujemo za Vas