Niko kao Frenk Lampard

Lampard je najbolji strijelac u Premijer ligi kada su vezisti u pitanju - dao je 165 pogodaka, čak 56 više od legendarnog Rajana Gigsa, 58 od Pola Skolsa
56 pregleda 1 komentar(a)
Lampard, Foto: Beta/AP
Lampard, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 14.05.2013. 11:50h

„Tiho i slomljenog srca je ušao u istoriju”, tako je britanski „Telegraf” opisao raspoloženje Frenka Lamparda nakon što je postao najbolji strijelac Čelzija ikada sa ukupno 203 gola.

Ovaj list je, naime, pokušao da dočara koliko je u stvari londonski tim ispao nekorektan prema asu kakav je Lampard jer mu još nije (a vjerovatno i neće) ponudio novi ugovor, iako mu stari ističe na kraju sezone.

Ostao na „Stamford bridžu” ili ne, Lampard je živa legenda, a dva gola na „Vila parku” (pobjeda od 2:1) ujedno su i pomogla Čelziju da obezbijedi plasman u Ligu šampiona naredne sezone.

Takođe, Lampard je i najbolji strijelac u Premijer ligi kada su vezisti u pitanju - dao je 165 pogodaka, čak 56 više od legendarnog Rajana Gigsa, 58 od Pola Skolsa. Mat le Tisije je dao ukupno 100, a Stiven Džerard 98...

GOLMANI

Handanović (Inter) - Đenova i nije bila naročito opasna, ali su dvije parade Slovenca kada je spriječio evrogolove obilježile duel na „Marasiju”.

Robles (Vigan) - Latiksi su upecali Siti nakon što je Španac čudesnom odbranom vrhom kopačke zaustavio Karlosa Tevesa.

ODBRANA

Ferdinand (Mančester junajted) - jedan od „Fergusonovih vojnika” je učinio sve da se Škot od „Old traforda” oprosti pobjedom. Rio je dao pobjedonosni gol protiv Svonsija.

Aribas (Osasuna) - Aribas je donio trijumf protiv Hetafea i posljednja tri kola sastav iz Pamplone dočekuje iznad zone ispadanja.

Sapata (Milan) - „rosoneri” su mogli i sa igračem manje protiv Rome jer je odbrana vrhunski odradila posao.

SREDINA

Lampard (Čelzi) - 203 gola, 165 u Premijer ligi, tri titule, četiri FA kupa, Liga šampiona... Brojke govore sasvim dovoljno - Lampard je ikona Čelzija, vjerovatno i najveći igrač u istoriji „plavaca”.

Gufran (Njukasl) - došao je iz Bordoa u januaru, odmah se povrijedio, ali će ga navijači Njukasla pamtiti vječno. Francuzov gol KPR-u je „svrakama” donio opstanak u Premijer ligi.

Hamšik (Napoli) - Slovak ima „dabl-dabl” ove sezone - dao je 11 golova i podijelio čak 14 asistencija. Samo još Franćesko Toti u Seriji A ove sezone može da se pohvali da je bio dvocifren u obje kategorije (12-12).

Espinosa (Vigan) - ovaj dugokosi ljevak iz Honudarasa se nije proslavio od dolaska u Premijer ligu, ali je u finalu FA kupa bio faktor iznenađenja Roberta Martinesa...

Votson (Vigan) ... kao i Votson koji je pogodio glavom i donio trofej protiv Sitija samo deset minuta nakon što je kročio na teren „Vemblija”.

Šmid (Frajburg) - ako savlada Šalke u posljednjem kolu, Frajburg će igrati kvalifikacije za Ligu šampiona.

NAPAD

Ibišević (Štutgart) - u slučaju da Šalke ostane bez evropske elite navijačima će se priviđati lik Vedada Ibiševića, Bosanca koji ih je kaznio sa dva gola u pretposljednjem kolu.

Dempsi (Totenhem) - američko blago na „Vajt Hart lejnu”. Dempsi je prvo dao gol, potom i asistirao Emanuelu Adebajoru za trijumf u Stouku. Sparsi ne odustaju od Lige šampiona.

Mekmanaman (Vigan) - sve su prilike da Vigan ispada iz lige, ali mu novca neće faliti ako odluči da proda ovog 22-godišnjeg napadača, inače deklarisanog navijača Evertona.

Toni (Fiorentina) - nije imao milosti prema Palermu, slučajnim golom ga je poslao u Seriju B.

Menez (PSŽ) - Zlatan Ibrahimović je nosio Parižane kroz sezonu, a utakmicu koja je donijela titulu je riješio Menez. „Sveci” slave nakon 19 godina čekanja.

Rojs (Borusija Dortmund) - pet minuta u Volfsburgu mu je bilo dovoljno da pokaže kakav je majstor.

Bonus video: