Murinjo: Potpisaću novi ugovor sa Realom

"Imam zajednički projekt s ljudima u Realu kojeg želim iznijeti do kraja”, kazao je Murinjo, a prenio Dejli Mejl.
58 pregleda 0 komentar(a)
Murinjo, Foto: BETA/AP
Murinjo, Foto: BETA/AP
Ažurirano: 10.03.2012. 14:34h

Uprkos medijskim spekulacijama da na ljeto napušta Real, id a se vraća u Premijer ligu (Čelzi), Žoze Murinjo je otklonio sve dileme i stavio tačku na sve priče.

"Potpisaću novi ugovor s Realom, jer želim postati dio istorije jednog od najvećih klubova na svijetu. Imam zajednički projekt s ljudima u Realu kojeg želim iznijeti do kraja”, kazao je Murinjo, a prenio Dejli Mejl.

Murinjo je kazao da je “fantastično i nezaboravno biti dio Reala”, i to u danu kada će jubilarni 100. puta s klupe voditi Real i to na gostovanju protiv Betisa. Portugalac je do sada ostvario 76 pobjeda...

“Real je jedan od najvećih ako ne i najveći na svijetu, osjećam da mi ovdje vjeruju svi, od uprave do navijača, i zato se na “Santiago Bernabeu” osjećam odlično. Moja je budućnost vezana za Real s kojim želim osvojiti još mnogo trofeja", poručio je Murinjo.

Real je lider na tabeli Primere sa 10 bodova prednosti u odnosu na Barselonu. Ako osvoji titulu, što izgleda vjerovatno, Murinjo bi postao prvi trener u istoriji s titulom prvaka u četiri velike evropske lige (Engleska, Italija, Portugal, Španija)...

Bonus video: