Savladali snijeg, na redu je Grbalj

"Vjerujem da smo kvalitetniji od Grblja i da ćemo slaviti, iako ih odlično poznajem i znam koliko su opasni ako se potcijene - kaže trener Rudara Dragan Radojičić.
0 komentar(a)
Rudar Antalija, Foto: Luka Zeković
Rudar Antalija, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 10.03.2012. 08:30h

Prva bitka je dobijena. Teren je, uz ogroman napor očišćen, snijega više nema, pa će Grbalj ipak pod Golubinju, a ne na Stari aerodrom. Pred „rudarima“ je sada druga bitka, na istom tom terenu, gdje treba opravdati ulogu favorita, zabilježiti pobjedu, upisati prva tri proljećna boda i, do derbija, zadržati Budućnost na kratkom rastojanju.

Bilo kako bilo, u pljevaljskom taboru jedva čekaju da utakmica počne. Pripreme su se neplanirano odužile, ekipa je više od mjesec provela van Pljevalja, pa je i željna da pred svojim navijačima pokaže koliko je spremna za trku sa Podgoričanima u prvenstvu, i juriš na četvrtu titulu u Kupu Crne Gore.

"Ko god da nam je danas protivnik, ambicije bi bile iste. Trijumf je, jednostavno, jedino što nas interesuje i učinićemo sve da ga ostvarimo. Priznajem, laknulo mi je i kada sam vidio da nećemo morati da budemo „domaćini“ u Podgorici. Ne kažem, naravno, da igranje na našem terenu i pred našim navijačima automatski znači i pobjedu, ali svoja kuća je ipak svoja kuća. Vjerujem da smo kvalitetniji od Grblja i da ćemo slaviti, iako ih odlično poznajem i znam koliko su opasni ako se potcijene - kaže trener Rudara Dragan Radojičić.

Raspoloženje na kvari ni ne baš najbolja kadrovska situacija. Neki starteri su povrijeđeni, neki još roviti i na putu oporavka, pa ne čudi što mladi stručnjak još nije načisto ko će istrčati na teren.

"Francišković i Popović su van pogona, nisu najzdraviji ni Igumanović i Miroje Jovanović. To je problem, ali valjda će neko od njih moći da nam pomogne. Drugi problem koji se nadovezuje na taj, je da već u srijedu igramo derbi pod Goricom, što znači da od starta moramo u kalkulacije kada su u pitanju spremnost i zdravlje igrača. Međutim, ovi što budu među prvih 11, „nagaziće“ punom parom. I nadam se, zadatak odraditi kako valja. Tek onda će tema biti Budućnost", zaključuje Radojičić.

Grbljani bez mnogo opterećenja gostuju u Pljevljima na proljećnoj premijeri. Trener Aleksandar Nedović vjeruje, međutim, da će njegova ekipa imati šta da pokaže.

"Čeka nas dosta teško gostovanje, jer igramo sa najtrofejnijim timom koji je ove sezone u polufinalu Kupa i bori se za titulu. I mi, međutim, imamo ambicija, daćemo sve od sebe da dođemo do pozitivnog rezultata", rekao je Nedović.

Ekipa iz Radanovića je u prvom dijelu sezone igrala ofanzivno...

- Dosta će zavisiti od terena, ali vidjećemo na licu mjesta kakva je situacija. Moraćemo da se prilagodimo uslovima - zaključio je Nedović.

Rudar - Grbalj

Pljevlja - Stadion pod Golubinjom. Sudija: Jovan Kaluđerović (Cetinje). Pomoćnici: Nikola Razić (Podgorica), Vujadin Jovićević (Cetinje). Početak u 14.30 časova.

Rudar (4-4-2): Rudar: Mijatović - M. Jovanović, Adžić, Radusinović, Nestorović - Brnović, Vlahović, Igumanović, Ivanović - I. Jovanović, Stojanović.

Grbalj (4-4-2): M. Radulović - N. Radulović, Jovanović, Mikijelj, Simunović - Manojlović, Janković, Bogdanović, Mićić - Milić, Nikolić.

Bonus video: