Strut: Geceu nije bio važan novac

Gece se trenutno oporavlja od povrede butine, a vjeruje da će biti spreman finale Lige šampiona protiv svog budućeg kluba 25. maja na “Vembliju”
1 komentar(a)
Mario Gece, Foto: Reuters
Mario Gece, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.05.2013. 12:19h

Mario Gece, jedan od najvećih talenata evropskog i svjetskog fudbala, uzburkao je javnost kada je prije petnaestak dana objelodanjeno da će naredne sezone igrati za minhenski Bajern.

Bavarci su za njega Borusiji Dortmund platili 37 miliona eura, a njegov agent Volker Strut kaže da se 20-godišnji fudbaler nije vodio finansijskih razlozima prilikom izbora novog kluba.

"Mario je išao samo za sportskim razlozima, a mislim da je to pravi izbor za nekoga ko imao samo 20 godina. Da je bio u pitanju novac, on se ne bi pridružio Bajernom, već bi potpisao za Mančester siti ili neki drugi engleski tim, koji su davali mnogop više novca. Nije bilo teško da odbije bolje ponude, jer smatram da je Bajern pravi klub za njega, a Bundesliga je na putu da ponovo postane najbolja na svijetu”, istakao je Strut za “Bild”.

Navijači “milionaer” su ljuti na svog ljubimca zbog odluke da karijeru nastavi u Minhenu.

“Mogu da razumijem da bi navijači Dortmunda više voljeli da je napustio Bundesligu, ali bolje je za njemački fudbal da je ostao u domovini”, zaključio je Strut.

Gece se trenutno oporavlja od povrede butine, a vjeruje da će biti spreman finale Lige šampiona protiv svog budućeg kluba 25. maja na “Vembliju”.

Bonus video: