Remi Sutjeske i Rudara

Po svemu sudeći, finiš prvenstva donijeće dosta neizvijesnosti, budući da će za dva kola snage odmjeriti lider i najbliži pratilac
5 komentar(a)
Ažurirano: 12.05.2013. 16:32h

Fudbaleri Sutjeske nijesu uspjeli da savladaju Rudar, koji je dragocjenim bodom kraj Bistrice ostao u igri za 4. mjesto.

Izabranici Dragana–Gage Radojičića neriješenim ishodom sa Pljevljacima i dalje čuvaju vrh tabele (imaju pet bodova prednosti u odnosu na Budućnost), ali po svemu sudeći finiš prvenstva donijeće dosta neizvijesnosti, budući da će za dva kola snage odmjeriti lider i najbliži pratilac.

Prvu priliku imao je Rudar u 6. minutu, kada je Igumanović iskoristio kiks Bečelića na sredini terena, pokušao da uposli Jeknića, ali na pravom mjestu bio je Ognjanović, koji je loptu vratio Janjuševiću.

Činilo se da je opasnost po gol Sutjeske prošla, ali golman domaćih napravio je kardinalnu grešku u šesnaestercu, a njegovu neopreznost nije iskoristio Jeknić, koji je loptu poslao pored praznog gola. Sutjeska je imala dosta problema između odbrane i napada, s obzirom na to da su Nikšićani loše kombinovali, a prvi put priprijetili su tek u 11. minutu, kada je Jovović dobro uposlio Karadžića, čiji je udarac Alić izblokirao i poslao u korner.

Domaći su samo minut kasnije izveli još jedan udarac iz ugla, kada je Ćetković petom uposlio Stijepovića, koji nije iskoristio smušenost odbrane gostiju. Kako je vrijeme odmicalo, Rudar je djelovao sve sigurnije – čvrsta odbrana, odličan vezni red i prilično raspoloženi Stojanović, za razliku od domaćih koji su bili nekonkretni, posebno u fazi napada.

Da imaju izvanrednu kontru, Pljevljaci su dokazali u 18. minutu, kada se Stojanović na desnoj strani po ko zna koji put poigrao sa defanzivcima domaćih, uputio sjajan centaršut, a Šljivančanin, između dvojice domaćih igrača zakasnio da sprovede loptu u mrežu.

Velika šansa koja je izvazvala uzdahe domaćih navijača kao da je bila najava za ono što će se desiti samo tri minuta kasnije - Igumanović je odlično prošao po lijevom boku, uposlio Nestorovića, koji je duplim pasom sa njim na malom prostoru izigrao Bečelića i Nikolića, ubacio loptu u kazneni prostor domaćih, gdje je dočekao Stojanović, koji je iz prve volejom poslao iza leđa nemoćnog Janjuševića za 0:1.

Nakon vođstva Rudara, očekivao se odgovor Sutjeske, ali prilično nepovezana i rastrzana igra nikšićkih “plavo-bijelih” uslovila je da Pljevljaci bez problema do kraja prvog dijela sačuvaju vođstvo. Najbolju priliku imao je Ćetković u 37. minutu, ali je srušen u šesnaestercu gostiju, a iako su domaći tražili najstrožiju kaznu, sudija Ranko Spasojević smatrao je da je sve bilo čisto.

Nezadovoljan igrom svojih izabranika u prvom poluvremenu, trener domaćih Radojičić na startu nastavka odlučio je da umjesto Stevovića ubaci Pejovića, što je uslovilo da dođe do određenih rotacija. Sutjeska je odmah počela da igra onako kako se od nje i očekuje, a već poslije dva minuta agilni Karadžić bio je u prilici, ali je lopta prohujala pored gola.

Rudar je bio satjeran na svoju polovinu, a totalna ofanziva Nikšićana donijela je rezultat u 57. minutu - Alić je na 25 metara od svog gola srušio Isidorovića, koji je bio u naletu, a iz slobodnog udarca Darko Karadžić je na maestralan način pogodio raklje gola Pljevljaka za erupciju oduševljenja na tribinama.

Nakon mini perioda u kojem je Sutjeska imala inicijativu, Rudar je ponovo uspustavio ravnotežu i preko Bambura i Jovanovića počeo ponovo da pravi probleme domaćima, a u 74. minutu sreća je bila saveznik Nikšićana.

Jovanović je sve odlično odradio, oslobodio se tri svoja čuvara, proslijedio loptu do usamljenog Bambura, koji je sa desetak metara snažno šutirao, ali je Janjušević u padu nogom spriječio već viđeni pogodak.

Sutjeska je u finišu meča igrala sa igračem manje, jer je zbog drugog žutog kartona Poček morao u svlačionicu. Oba rivala pri samom kraju kao da su se uplašila poraza tako da ozbiljnih situacija nije bilo.

"Svakako da nismo zadovoljni neriješenim ishodom. Rudar je uspio prvi da postigne gol, tako da smo bili prinuđeni da jurimo rezultat. Nakon odmora uspjeli smo da izjednačimo, imali smo nekoliko prilika za preokret, ali isto tako i gost nas je mogao kazniti. U svakom slučaju tri kola prije kraja šampionata i dalje je sve u našim rukama. Možda je neriješen ishod i najpravedniji. Od ovog trenutka okrećemo se našem narednom rivalu. Istina, Budućnost nam je prišla na pet bodova, međutim, gledaćemo i dalje samo sebe", rekao je Jovan Nikolić, vezista Sutjeske.

Čini se da za cijelim plijenom više mogu da žale gosti.

"Išli smo na pobjedu, mislim da smo bili i bliži osvajanju tri boda, ali šta je tu je. Smatram da je utakmica bila dobra za gledanje, iako bod ne zadovoljava ni njih ni nas. Krenuli smo dobro, ali ostaje žal što nakon isključenja nijesmo krenuli još ofanzivnije. U svakom slučaju Dragan Radojičić je sa Sutjeskom napravio veliki rezultat i mislim da će oni pet bodova bez problema sačuvati do kraja, bez obzira na to s kim se sastaju u preostala tri kola", rekao je Nikola Rakojević, trener Rudara.

SUTJESKA - RUDAR 1:1

Nikšić – Stadion kraj Bistrice. Gledalaca: 800. Sudija: Ranko Spasojević (Podgorica). Pomoćnici: Dejan Pajović, Marko Stanković (Cetinje). Stijelci: Karadžić u 57. minutu za Sutjesku, Stojanović u 21. minutu za Rudar. Žuti kartoni: Karadžić, Poček (Sutjeska), Alić, Tomašević, Petrović (Rudar). Crveni karton: Igor Poček u 85. minutu (Sutjeska).

Sutjeska: Janjušević 7,5, Bečelić 6, Ognjanović 6,5 Ćuković 6,5, Stijepović 6,5, Nikolić 7 (Poček), Jovović 7, Ćetković 6 (V.Karadžić), D.Karadžić 7,5, Stevović 6 (Pejović 6,5), Isidorović 6,5.

Rudar: Vukliš 6,5, Jovanović 7, Alić 6,5, Petrović 6,5, Nestorović 7, Kaluđerović 6,5, Vlahović 7, Jeknić 6,5 (Nerić), Igumanović 7 (Tomašević), Šljivančanin 6,5 (Bambur), Stojanović 7.

Galerija

Bonus video: