Broki završio karijeru

Broki je karijeru počeo 1994. u Milanu. Igrao je potom za Pro Sesto, Lumencane, Veronu, Inter, Fiorentinu, a posljednji pet sezona bio je član Lacija
65 pregleda 0 komentar(a)
Kristijan Broki, Foto: Goal.com
Kristijan Broki, Foto: Goal.com
Ažurirano: 10.05.2013. 19:46h

Kristijan Broki je odlučio da završi karijeru. Član Lacija se na ovaj korak odlučio pošto neće uspjeti da se oporavi od povrede.

Naime, njemu su sredinom februara otkrivene nepravilnosti u metatarzalnim kostima.

Zbog toga je odlučio da ode na operaciju, ali mu ni to nije pomoglo da se vrati na teren.

“Medicinsko osoblje Lacija i pored svih napora, nije u mogućnosti da pomogne Kristijanu da nastavi da se bavi fudbalom. Povredama metatrazalne kosti u novembru na meču sa Juventusom, dovela je do problema koji nisu uspjeli da se eliminišu ni pored hirurške intervencije. Kristijan je bio poslije toga na specijalističkim pregledima kod najboljih svjetskih stručnjaka, sa kojima je dogovoren način liječenja. Uprkos tome, osjećao je slabost i nestabilnost u zglobovima. Nadali smo se da se ovo neće desiti, ali je neizbježno. Zahvaljujemo se Brokiju na profesionalnom odnosu tokom igranja za naš klub i želimo mu isto tako uspješnu karijeru i van terena”, kaže se u saopštenju Lacija.

Broki je karijeru počeo 1994. u Milanu. Igrao je potom za Pro Sesto, Lumencane, Veronu, Inter, Fiorentinu, a posljednji pet sezona bio je član Lacija.

Za selekciju Italije odigrao je jedna meč i to protiv Turske, 15. novembra 2006. godine.

Bonus video: