Hrvatska se sprema za utakmicu koju čeka 20 godina: "Vatreni" žele u polufinale

"Četvrtfinale je velika utakmica, domaćin ili bilo koji drugi tim. To za nas ne bi smio da bude problem i ne bi smjelo biti opravdanj", rekao je selektor Zlatko Dalić
1 komentar(a)
dalić, Foto: Reuters
dalić, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.07.2018. 16:18h

Hrvatska se sprema za najveću utakmicu u posljednje dvije decenije.

Generacija koja može da ponovi i nadmaši uspjeh slavnih "vatrenih" iu 1998. godine igraće u četvrtfinalu protiv domaćina Rusije.

"Četvrtfinale je velika utakmica, domaćin ili bilo koji drugi tim. To za nas ne bi smio da bude problem i ne bi smjelo biti opravdanj", rekao je selektor Zlatko Dalić.

"Najvažnije da razmišljamo o sebi, a ne protiv koga igramo. Uživamo u svakom trenutku, želimo odigrati najbolju utakmicu i proći dalje", nadovezao se Ivan Rakitić.

Rusija je iznenadila ulaskom među osam najboljih, a senzacionalno eliminisala Španiju u osmini finala...

"Mi definitivno moramo da popravimo igru u napadu, a protivnik će igrati koliko mu mi dozvolimo. Prvenstvo je specifično, igra se dosta kompaktno, u bloku, bez velikih iskakanja. Veliki respekt za Ruse, došli su među osam, a tu ne može biti ekipa koja nema kvalitet", rekao je Dalić.

"Oni su veoma ozbiljna reprezentacija. Na nama je da se nametnemo, da budemo pravi. Želimo dalje", rekao je Rakitić.

Snaga hrvatske je - tim...

"Uživanje nije samo napasti, nego i kada se skupiš i bacaš na glavu jedan za drugoga. Onda je sve puno lakše", naglasio je Rakitić.

Motiv za Dalićeve momke je i rezultat koji je Hrvatska ostvarila prije 20 godina.

"Od prvog dana razgovaramo o našem kvalitetu, naš rad nas je do ovoga doveo i nije preostalo još puno. Moramo pronaći energiju i motiv, sjutra mora biti naš najbolji dan i onda da se primaknemo toj generaciji iz 1998", naglasio je Dalić.

Bonus video: