Grof pao u produžecima protiv CSKA

Božović je nakon meča imao šta da kaže sudijama, nije štedio riječi u napadu i na glavnog i pomoćnog
2 komentar(a)
Grof Božović, Foto: Savo Prelević
Grof Božović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.05.2013. 17:43h

Dva gola CSKA iz Moskve u sudijskoj nadoknadi oba produžetka eliminisali su Miodraga Grofa Božovića iz polufinala Kupa Rusije.

Njegov Rostov je na svom terenu bio pravi protivnik lideru ruskog prvenstva, a tamošnji mediji ističu i da je oštećen za makar dva evidentna penala na samom startu utakmice, kao i u finišu regularnog dijela.

U tom 81. minutu je, umjesto da svira penal za Rostov, sudija Vladislav Bezborodov je isključio napadača domaćina Danka Lazovića i štopera "armejaca" Sergeja Ignaševiča.

Ovaj drugi je isključenje zaslužio jer je šakama u lice odgurnuo Lazovića, koji je pao, potom su ga po terenu "razvlačili" još neki gostujući igrači, da bi arbitar poslije svega isključio i napadača domaćih!

CSKA je u produžecima sve riješio preko Sejdua Dumbije i Ahmeda Muse, a u 120. minutu je (kod 1:0) poništen i pogodak Rostova, doduše potpuno opravdano zbog ofjsada napadača Rostova Jana Holende.

Božović je nakon meča imao šta da kaže sudijama, nije štedio riječi u napadu i na glavnog i pomoćnog...

"Od kada sam u Rusiji ne pamtim loše suđenje kao ove sezone. Na primjer, protiv Krila Sovjetov nam je sudija Mješkov u prvom kolu i narednih pola godine je bilo suspendovan. Onda se opet pojavio u duelu sa istom ekipom i oštetio nas za dva pogotka", rekao je Božović.

Njegov tim nije zaslužio da izgubi sa 2:0 od CSKA, smatra Grof.

"Sporne odluke? Teško je sada ocijeniti, makar dok ne pogledam snimak. S moje pozicije je izgledalo da smo jako oštećeni. Utakmica je bila zanimljiva, imali smo puno šansi za gol. Rezultat nije realan, ali CSKA je pobijedio na kvalitet", dodao je Božović.

A, tri kola prije kraja prvenstva Rostov mora da brine i za opstanak, jer je trenutno u zoni baraža, s tim što ima isti broj bodova kao dva tima (Amkar i Volga) i međusobni duel u gostima sa sastavom iz Perma.

Pored te utakmice, Grofa čekaju i mečevi sa Zenitom i CSKA kod kuće...

CSKA će u finalu Kupa igrati sa pobjednikom sjutrašnjeg derbija u Sankt Peterburgu u kojem se sastaju Zenit i Anži.

Bonus video: