Murinjo: Pepe ima problem, zove se Varane

"Pepeovi komentari? Vrlo je lako analizirati njegove riječi. Pepe ima problem, a njegovo je ima Rafael Varane. Tridesetjednogodišnjak je izgubio mjesto od 19-godišnjaka"
2 komentar(a)
Žoze Murinjo, Foto: Beta/AP
Žoze Murinjo, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 07.05.2013. 14:27h

Trener Real Madrida Žoze Murinjo nije mogao da ne uzvrati defanzivcu Pepeu na njegovom komentaru u vezi sa Ikerom Kasiljasom.

"Izjave Murinja u vezi sa Ikerom Kasiljasom nisu adekvatne. Mislim da je zaslužio više poštovanja. Iker je dio Reala, on je instituacija kluba i reprezentacije", rekao je nedavno Pepe, pruživši podršku golmanu kojeg Murinjo uredno drži na klupi, a na gol stavlja Dijega Lopesa.

Na odgovor Specijalnog se nije dugo čekalo:

"Pepeovi komentari? Vrlo je lako analizirati njegove riječi. Pepe ima problem, a to je Rafael Varan. Tridesetjednogodišnjak je izgubio mjesto od 19-godišnjaka. To je životni zakon. Ali, ko je imao hrabrosti da stavi Varana u tim? Ja sam", rekao je Murinjo na pres-konferenciji.

Portugalski trener je objasnio svoju odluku da na gol postavi Lopesa prije Kasiljasa, iako se legendarni prvi golman Reala i španske reprezentacije odavno oporavio od povrede ruke.

"Više mi se sviđa Lopes nego Kasiljas kao golman. To nije lična odluka i nema veze ni sa čim između mene i Ikera. Više volim golmane koji igraju dobro nogama i koji izlaze s linije i hvataju ubacivanja. Iker sjajno brani među stativama, ali ja preferiram drugačiji profil golmana - dodao je Murinjo na pres konferenciji uoči sjutrašnjeg meča 35. kola Primere protiv Malage.

Bonus video: