Rakojević: Biće šteta ako ostanemo bez Evrope

Plate i igračima i trenerima kasne već mjesecima, Rudar je vjerovatno jedini klub u ligi koji ne daje premije, fudbaleri umjesto tri imaju samo dva zagarantovana obroka...
2 komentar(a)
Ažurirano: 07.05.2013. 10:53h

Umjesto da, shodno kvalitetu igrača i njihovom iskustvu, biju bitku za titulu prvaka ili pobjednika Kupa, igrači Rudara muku muče kako da se na mala vrata domognu plasmana na evropsku scenu.

Duel protiv oslabljene (bez sedam prvotimaca) i ne pretjerano motivisane (šanse da stigne Sutjesku skoro da i ne postoje) Budućnosti, bio je idealna prilika da se trijumfom pretekne Grbalj na tabeli i napravi krupan korak ka cilju.

Međutim, još jednom je do izražaja došla slaba forma nekoliko ključnih fudbalera, nepovezana igra na sredini i previše nonšalantna u odbrani, pa ni iznenađujuće dobar učinak napadača nije pomogao da se izbjegne četvrti poraz u prethodnih pet utakmica i čak četvrti ovog proljeća pod Golubinjom, nekada neosvojivom tvrđavom za većinu crnogorskih prvoligaša.

"Još jednom smo praktično sami sebe pobijedili, zahvaljujući prije svega greškama pojedinaca. Definitivno se osjeća veliki pritisak kod igrača, uslovljen nekim dešavanjima u klubu i stalnim razmišljanjem da li se, uprkos svim teškoćama, možemo izboriti za poziciju koja bi nas odvela u Evropu. A kada postoji takva vrsta pritiska nije lako igrati i bilježiti dobre rezultate. Evo, protiv Budućnosti se desilo da konačno budemo produktivni u ofanzivi, ali je sve to palo u vodu zbog loše defanzive. Međutim, ne predajemo se, vjerujemo da do kraja prvenstva ipak možemo do četvrte pozicije", nada se šef stručnog štaba pljevaljskog prvoligaša Nikola Rakojević.

Niko ne spori da pritisak zbog plasmana ne postoji. Ali se ipak čini da je mnogo veći problem izuzetno loša finansijska situacija u klubu i da je to glavni razlog zbog koga je, po rejtingu jedan od favorita za domaće trofeje, bliži sredini nego vrhu tabele i što je davno ispao iz najmasovnijeg, i svog najomiljenijeg takmičenja, Kupa Crne Gore.

Plate i igračima i trenerima kasne već mjesecima, Rudar je vjerovatno jedini klub u ligi koji ne daje premije jer nema odakle, fudbaleri umjesto tri imaju samo dva zagarantovana obroka, često se desi da novca (50-tak eura) nema ni za razglas na utakmici...

Zašto je to tako, odgovora nema. Ili ima, u stilu – niko neće da nam pomogne, svi su digli ruke od nas, neko hoće da uništi pljevaljski sport...

A, niko u upravi kluba da se potrudi, pa da uradi što im je domaći zadatak – da momcima koji su prethodnih sezona doprinjeli da Rudar bude najtrofejniji crnogorski fudbalski klub omogući najosnovnije uslove za normalan rad.

Onda sigurno ne bi bilo poraza u nizu, i to od mnogo slabijih timova, ili onih koji nastupe bez sedam standardnih igrača, pa makar se zvali i Budućnost.

No, o svemu će se pričati kada dođe vrijeme. Svakako uskoro. A materijala za priču ima i previše. Do tada, prvenstvo ima prednost.

"Naši navijači mogu biti sigurni da ćemo uraditi ono što je do nas u takmičarskom pogonu. Učinićemo sve da u preostala četiri kola što bezbolnije prevaziđemo teškoće i pokušamo da za to jedno mjesto popravimo plasman. Šanse nisu izgubljene, a znam i da ovi momci imaju kvalitet da to ostvare. Hoćemo li uspjeti ili ne, ja ne znam jer sada ništa ne zavisi samo od nas. Ali, znam da bi bila šteta da Rudar ostane bez Evrope", kaže Rakojević.

U pravu je iskusni stručnjak, ali se čini da bi još veća šteta nastala ako se narednog ljeta neke stvari u pljevaljskom fudbalu ne promijene iz korijena. I to na svim nivoima.

Jer, samo tako se zadržavaju šanse da Rudar ostane ono što je bio svih ovih godina. U suprotnom - dno neće biti daleko.

Galerija

Bonus video: