Sukob u Realu: Igrači protiv Murinja

“Marka” pi[e da je u petak došlo do pobune u svlačionici, a samo su Dijego Lopes, Mikael Esijen i Luka Modrić ostali na strani Specijalnog
1 komentar(a)
Žoze Murinjo, Foto: Beta/AP
Žoze Murinjo, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 06.05.2013. 11:37h

Žoze Murinjo je definitivno izgubio kontrolu nad igračima Reala - kako piše “Marka”, došlo je do pobune u svlačionici, a samo su Dijego Lopes, Mikael Esijen i Luka Modrić ostali na strani Specijalnog.

Najuticajniji sportski list u Španiji, blizak rukovodstvu Reala, piše da se tim protiv Portugalca pobunio u petak, dan uoči prvenstvenog meča protiv Valjadolida.

Murinjo je, navodno, označio Ikera Kasiljasa i Kristijana Ronalda kao glavne krivce za neuspješnu sezonu, pogotovo za krizu na samom početku.

Ostatak tima je Murinjov čin doživio kao izraziti nedostatak poštovanja prema najvećim zvijezdama u klubu, zbog čega je došlo do pobune.

Napetost u odnosima trenera i igrača se jasno osjetila i u meču protiv Valjadolida, u kojem su Madriđani pred svojom publikom trijumfovali sa 4:3.

Murinjo je cijelo vrijeme presjedio na klupi, a u tunelu prije utakmice se pozdravio s Pepeom i Lopesom, dok je Kasiljasa zaobišao kao da ne postoji.

Igračima se nije obratio ni na poluvremenu ni na kraju utakmice, već je tu obavezu prepustio pomoćniku Aitoru Karanki, dok je svoju kancelariju uoči početka drugog poluvremena napustio puno prije igrača.

“Marka” piše da je u tim trenucima izgledao razočarano, izgubljeno, daleko...

Sukob je u nedjelju, stoji u zaključku lista, prividno izgladio predsjednik Florentino Peres dogovorivši primirje do finala Kupa kralja protiv gradskog rivala Atletika. Pehar bi makar donekle spasao lošu sezonu “kraljevskog kluba”.

Bonus video: