Ajaks 32. put šampion Holandije

Frank de Bur je postao tek treći trener u istoriji Ajaksa koji je osvojio tri puta zaredom prvenstvo, poslije slavnog Rinusa Mihelsa i Luisa van Gala
0 komentar(a)
Ajaks, Foto: Beta/Xinhua
Ajaks, Foto: Beta/Xinhua
Ažurirano: 05.05.2013. 18:33h

Kolo prije kraja u Holandiji je sve riješeno - Ajaks je osvojio treću uzastopnu titulu, a ukupno 32. u istoriji.

“Kopljanici” su pobijedili Viljem II sa 5:0 i uoči posljednjih 90 minuta u sezoni imaju četiri boda više od PSV-a, kojem tako ništa nije značio ni trijumf nad NEC-om iz Nijmegena.

Strijelci za tim Franka de Bura u današnjem duelu su bili Kolbejn Sigtorson, Kristijan Eriksen, Viktor Fišer, Sjem de Jong i Dani Hoesen.

Prije nego što je kompletirao het-trik (sve tri titule sa De Burom), velikan iz Amsterdama je čak sedam godina čekao na ovaj trofej - posljednji je ugrabio 2004. kada je trener bio Ronald Kuman, a najbolji igrač Zlatan Ibrahimović.

De Bur je postao tek treći trener u istoriji Ajaksa koji je osvojio tri puta zaredom prvenstvo, poslije slavnog Rinusa Mihelsa i Luisa van Gala.

"Ja sam mlad trener i ovakav uspjeh je za mene nešto posebno. Pogotovo jer Ajaks doživljavam kao svoju kuću. Čast mi je što sam u društvu dva velika holandska trenera", rekao je De Bur.

Bonus video: