Ferguson: Nemam namjeru da se povučem

Ferguson će krajem jula biti podvrgnut operaciji kuka, a pojedini mediji spekulišu da bi 71-godišnji trener to mogao da iskoristi i povuče se
0 komentar(a)
Aleks Ferguson, Foto: Beta/AP
Aleks Ferguson, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 05.05.2013. 13:32h

Trener Mančester junajteda Aleks Ferguson rekao je danas da ne namjerava da se povuče i da očekuje novu "uspješnu deceniju" tog fudbalskog kluba.

Ferguson će krajem jula biti podvrgnut operaciji kuka, a pojedini mediji spekulišu da bi 71-godišnji trener to mogao da iskoristi i povuče se.

On je ranije izjavio da samo od njegovog zdravstvenog stanja zavisi koliko će biti trener na “Old Trafordu”.

Junajted je ove sezone osvojio 20. šampionsku titulu u istoriji kluba.

"Ovaj šampionski tim se neće mijenjati, čeka nas “duga vožnja”. Biće mnogo bolji i ako sve bude u redu, naša 20. šampionska titula biće samo početak nove uspješne decenije. Vidjećemo da li ću narednih 10 godina biti u klubu, ali trenutno ne planiram da se povučem iz nečega za šta vjerujem da će biti posebno i vrijedno toga da ostanem", rekao je bivši trener Sent Mirena i Aberdina.

Iskusni trener vjeruje da će njegov klub biti veoma uspješan u budućnosti.

"U fudbalu je teško biti apsolutno siguran u to šta nosi budućnost. Ali, ne živim u svijetu mašte i mislim da imamo razloga da budemo uvjereni u lijepu budućnost Mančester junajteda", rekao je Ferguson.

Ferguson je preuzeo Mančester junajted 1986. godine, sa kojim je osvojio 13 šampionskih titula, 10 trofeja Komjuniti Šild, pet FA kupa i četiri Liga kupa.

Takođe, osvojio je i dva trofeja u Ligi šampiona, Kup kupova, Superkup Evrope, Interkontinentalni kup i svjetsko klupsko prvenstvo.

Bonus video: