Zeti bod za strepnju u finišu sezone

"Mislim da smo 25 minuta igrali odlično, poveli sa dva gola razlike", prokomentarisao je Mladen Vukićević, strateg Zete
0 komentar(a)
Zeta Sutjeska, Foto: Luka Zeković
Zeta Sutjeska, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 05.05.2013. 08:40h

Zeta će se u posljednja četiri kola šampionata grčevito boriti za prvoligaški život, a sve je moglo da bude znatno drugačije da su izabranici Mladena Vukićevića slavili protiv Petrovca.

A sudeći po prvih pola sata igre sve je nagovještavalo da će bodovi ostati na Trešnjici.

Naime, domaćin je već do 23. minuta vodio 2: 0, pogodio uz to dva puta i prečku, uz nekoliko dobrih prilika.

Jedan trenutak nepažnje u 38. minutu vratio je Petrovac u igru, da bi u drugom poluvremenu do izražaja došla bolja fizička sprema izabranica Milorada Malovrazića, koji su brzo izjednačili, a potom bez većih problema odnijeli zlata vrijedan bod, koji ih i dalje drži na pristojnoj udaljenosti od opasne zone.

"Kada su svi mislili da je posao završen, mi smo uspjeli da se vratimo golom Vujačića i u drugom poluvremenu, moram reći, trkački nadvisili Zetu i zasluženo došli do boda", kazao je Rudolf Marčić, pomoćni trener Petrovca.

"Na kraju smo došli u situaciju da izgubimo utakmicu. Mislim da smo 25 minuta igrali odlično, poveli sa dva gola razlike. Međutim, jedan kiks kod gola Petrovca poremetio je cijelu ekipu. Moji igrači nisu znali ni šta rade ni gdje trče", prokomentarisao je Mladen Vukićević, strateg Zete.

Početak duela u potpunosti je pripao domaćinu, koji je zaprijetio već u 10. minutu.

Boljević je neugodno centrirao sa lijeve strane, golman gostiju Popović kratko odbio loptu, a Žarko Korać nije uspio odbitak da pretvori u gol.

Ipak, nije dugo trebalo domaćim igračima da inicijativu krunišu pogotkom. Igrao se 16. minut kada je Korać majstorijom iz slobodnog udarca doveo Zetu u vođstvo.

Sedam minuta kasnije već je bilo 2:0. Akcija je krenula od šesnesterca Zete.

Balša Božović je proigrao na Vlaisavljevića, koji je odlično centrirao, a na pravom mjestu bio je Korać, koji je glavom matirao Popovića.

Nastavila je Zeta da napada. U 38. minutu Božović je iz slobodnog udarca pogodio prečku.

A onda, iz prve ozbiljnije akcije, Petrovac u finišu poluvremena stigao do gola. Marković je centrirao, Muhović uhvatio volej, a napadač Aleksandar Vujačić skrenuo loptu u mrežu.

Na poluvremenu je Malovrazić ojačao napad. Umjesto Leverde, u igru je ušao iskusni Ivan Jablan, a taj potez dao je rezultat u 62. minutu kada je Petrovac izjednačio.

Naime, Jablan je nabacio loptu da desne strane, a Jasmin Muhović glavom matirao Ivanovića.

U tim trenucima Petrovac je kontrolisao situaciju na terenu. U 68. minutu Jablan je oprobao šut iz slobodnog udarca, ali je gađao pravo u Ivanovića.

I domaćin je uspijevao da zaprijeti iz prekida.

U 74. minutu Boljević je izborio za slobodan udarac na ivici šesnaesterca, Korać je idealno prebacio živi zid, ali je prečka još jednom spasila goste.

Dva minuta kasnije mogao je Petrovac do totalnog preokreta. Kao i kod prvog pogotka, Muhovićev udarac ispao je kao dobra asistencija, ali je pokušaj Jablana završio pored gola.

Posljednju šansu za tri boda Zeta je propustila u 78. minutu.

Opet Korać iz slobodnog udarca, još jednom opasno, ali ovoga puta zamalo preko gola.

Zeta - Petrovac 2:2 (2:1)

Golubovci - Stadion “Trešnjica”. Gledalaca: 200. Sudija: Željko Radunović (Cetinje). Pomoćnici: Veselin Radunović (Nikšić) i Miodrag Brajović (Spuž). Strijelci: Korać u 16. i 23. minut za Zetu), Vujačić u 38. i Muhović u 62. minutu za Petrovac. Žuti kartoni: Novović, Vlaisavljević (Zeta), Radulović, Grboljić, Golubović (Petrovac).

Zeta: Ivanović 5,5, M. Radulović 5,5 (Kalačević), Kaluđerović 6, Boljević 6,5, Brnović 6, Novović 5,5, Cavnić 5,5, Vlaisavljević 6, Božović - (Došljak 6), Burzanović 6, Korać 7,5.

Petrovac: Popović 5,5, Radulović 6, Čelebić 6, Grbović 5,5 Lakić 6, Marković 6,5 (Pepić), Golubović 6,5 Pejaković - (Šofranac 6,5), Leverda - (Jablan 6,5), Muhović 7, Vujačić 6,5.

Bonus video: