Goleada na Starom aerodromu

"Nije moj posao, ali neko bi trebalo da se pozabavi nizom čudnih rezultata u posljednjim kolima", kazao je pomoćni trener Mornara, Zoran Đurašković
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.05.2013. 08:25h

Duel bitan u borbi za opstanak između Mladosti i gostujućeg Mornara, obilježili su preokreti, evrogolovi, ali i greške za na kraju i najpravedniji remi.

"Bilo je jako teško i nijesmo se snašli na početku. Uticala je vrućina i nervoza zbog važnosti meča. U nastavku smo odigrali sjajan fudbal, kao i naš rival uostalom, ali smo bodove izgubili iz greške, jer kako drugačije nazvati situaciju iz koje najniži igrač na terenu daje gol glavom. U svakom slučaju šteta je što ovako lijepoj utakmici nije prisustvovalo više publike, ali dešavaju se nekakvi čudni rezultati, pa to sigurno odbija publiku. Nije moj posao, ali neko bi trebalo da se pozabavi nizom čudnih rezultata u posljednjim kolima", kazao je pomoćni trener Mornara, Zoran Đurašković.

A nakon rastrzane igre po sparnom vremenu, Mladost je do gola došla iz prvog pokušaja u 14. minutu.

Bojan Kaljević je odlično ubacio sa desne strane, a kapiten Marko Šćepanović je glavom zakucao loptu u mrežu.

Uslijedili su minuti otvorenije igre, u kojima su gosti bili opasniji, ali nijesu uspjeli da izjednače iz tri sjajne prilike.

Samo što se krenulo u nastavku, štoper Saša Ćetković je na 17 metara faulirao Bogdana Bogdanovića, a udarac je preko živog zida savršeno izveo Danilo Ćulafić.

Radost gostiju trajala je samo dva minuta, jer je na drugoj stani štoper Đorđe Vojvodić faulirao Boža Markovića, a Šćepanović je sa 25 metara preko živog zida skinuo paučinu iz gornjeg desnog ugla gola koji je čuvao Miloš Radanović.

Ipak, upornost Mornara, ali i podatak da je povredama desetkovana Mladost u neuigranoj zadnjoj liniji imala samo standardno dobrog Filipa Mitrovića, uticala je da Barani dođu do izjednačenja.

Osim neuigranosti zadnje linije nesigurno je intervenisao golman Branko Vujović, pa se Ćulafić ušetao u mrežu u 61.

Samo pet minuta kasnije Ćulafić je na lijevoj strani pronašao usamljenog Mehmeda Divanovića, koji je sjajnim volejom donio preokret.

Ipak, najbolji igrač na terenu, Ćulafić, je tražio izmjenu, gosti su pojačali odbranu, ali uzalud.

Sjajnim centaršutom sa neprirodne, desne strane, ljevaka iz Japana, Taku Išihare sjajno je ispratio Danilo Tomić i glavom je pogodio za remi.

"Nijesmo uspjeli da potvrdimo brejk napravljen u Nikšiću, ali u ovom razvoju situacije ne možemo biti nezadovoljni bodom. Greške su neminovne po ovako teškom vremenu i za nas jako gustom rasporedu zbog povredama desetkovanog tima", rekao je Milovan Prelević, pomoćni trener Mladosti.

Mladost - Mornar 3:3 (1:0)

Podgorica - Stadion na Starom aerodromu. Gledalaca: 200. Sudija: Miloš Novović (Podgorica). Pomoćnici: Jovica Tatar (Podgorica), Miloš Asović (Berane). Strijelci: Šćepanović 14. i 49, Tomić 80. minutu za Mladost, Ćulafić 47. i 61, Divanović u 66. minutu za Mornar. Žuti kartoni: Kaljević, Mitrović, Seratlić i Kašćelan (Mladost), Kajević, Vojvodić i Gačević (Mornar).

Mladost: Vujović 5, Mitrović 6,5, Ćetković 5 (Taku 6,5), Kašćelan 5,5, Vuković 6,5, Sanković 6, Tomić 7,5, Kaljević 6 (Pavićević), Šćepanović 8, Seratlić 6,5, Marković 6 (Knežević).

Mornar: Radanović 6, Gačević 5, Skopljak 6,5, Vojvodić 6, Kajević 6, Obradović 6, Metović 6,5, Krstović 5,5 (Jovančov 6,5), Ćulafić 8,5 (Jelenić 5), Divanović 7,5, Bogdanović 7,5.

Bonus video: