U kolapsu i jedni i drugi

"Izgubili smo tri utakmice u nizu od objektivno slabijih protivnika i onda uzeli bod u duelu sa Čelikom. I to možda pokazuje da nas više motivišu derbiji", rekao je Dušan Nestorović
3 komentar(a)
Slavlje, Foto: Savo Prelević
Slavlje, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.05.2013. 09:10h

Rudar je remijem u Nikšiću izgubio četvrtu poziciju na tabeli, Budućnost nakon poraza od Grblja skoro da i nema šanse da se dokopa prve, pa ni ishod derbija pod Golubinjom nije od nekog prevelikog značaja, osim za tradicionalni prestiž dva rivala.

Čini se, ipak, da bi tri boda više prijala Pljevljacima kojima je konkurent iz Radanovića, odnosno plasman u Evropu, još na dohvat ruke.

Međutim, forma izabranika Nikole Rakojevića i već hronična besparica u klubu, ne garantuju da će prednost domaćeg terena biti iskorišćena.

S druge strane, Podgoričani su uvijek ubrizgavali dodatnu dozu motivacije, pa ne treba ni sumnjati da će „rudari“ učiniti apsolutno sve da konačno slave i poslije duže vremena obraduju navijače.

Uprkos činjenici da se skoro niko više i ne sjeća kada je Budućnost posljednji put poražena pod Golubinjom.

"Izgubili smo tri utakmice u nizu od objektivno slabijih protivnika i onda uzeli bod u duelu sa Čelikom. I to možda pokazuje da nas više motivišu derbiji i da tek tada pokazujemo koliko ovaj Rudar zaista može. Ne sumnjam da će i danas biti dovoljno adrenalina, nadam se i dovoljno samopouzdanja i dobre igre da slavimo i sa nova tri boda ravnopravno nastavimo borbu za poziciju koja i dogodine vodi na evropsku scenu. Budućnost nam tradicionalno 'ne leži' u Pljevljima, po pravilu ovdje uvijek dobro prolazi, ali osjećam da se ovog puta neće izvući i da ćemo se mi radovati", rekao je Dušan Nestorović.

Kao i Rudar, i Budućnost je “u kolapsu” - ekipa je dva puta zaredom izgubila na domaćem terenu, a trener Radislav Dragićević nudio je ostavku nakon debakla od Grblja u srijedu, ističući da više nema snage da radi u sumornoj atmosferi koja ga okružuje.

Dragićević će, ipak, nastaviti da radi do kraja sezone, a danas će pokušati da nastavi jednu seriju. Podgoričani, vjerovali ili ne, još nisu izgubili u gostima ove sezone.

"Igrači su na treningu obećali da će se promijeniti, da će se zalagati na način koji je dostojan Budućnosti. Ostaje da se vidi da li će to ispuniti", kazao je Dragićević.

Podgoričani su žestoko oslabljeni - van stroja su povrijeđeni Flavio, Adrović i Radonjić, te suspendovani Orahovac i Kamberović.

Nema ni duže povrijeđenih Golubovića i Radunovića. To je ukupno osam prvotimaca...

Rudar - Budućnost

Pljevlja - Stadion pod Golubinjom. Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica). Pomoćnici: Danijel Dević (Bar) i Dimitrije Mrgunović (Podgorica). Početak u 16 časova (TV prenos).

Rudar (4-4-2): Lakićević - Jeknić, Nestorović, Alić, Petrović - Brnović, Kaluđerović, Igumanović, Vlahović - Stojanović, Jovanović.

Budućnost (4-4-2): Agović - Raspopović, Kopitović, Peković, Tomković - Kalezić, N.Vukčević, M.Vukčević, Kažić - Mugoša, Nikač.

Bonus video: