Osvaldo kaznio "violu" u 92. minutu

Timu Vinćenca Montele sada ostaje da se nada kiksu Milana koji sjutra dočekuje Torino i pobjedom bi pobjegao na plus četiri
1 komentar(a)
Ažurirano: 04.05.2013. 21:39h

Plasman u Ligu šampiona će za Fiorentinu ostati samo san, to je jasno nakon surove kazne Rome na "Artemio Frankiju" koja je u 92. minutu golom Pabla Osvalda uradila ono što domaćin nije umio - iskoristila je jedinu pravu priliku na meču i osvojila tri velika boda u renesansnom gradu.

"Viola" je imala Romu, ali su Stevan Jovetić, koji je pogodio stativu (zamijenjen u 71, Stefan Savić nije bio u sastavu), Adem Ljajić, Huan Kvadrado i Luka Toni promašili velike šanse, a gol Osvalda je stigao nešto više od minut nakon što je David Pizaro pogodio stativu sa 20 metara...

Timu Vinćenca Montele sada ostaje da se nada kiksu Milana koji sjutra dočekuje Torino i pobjedom bi pobjegao na plus četiri.

Ipak, jasno je da će Fiorentina teško ispraviti stvari nakon što je prokockala ovakvu šansu da kruniše dominaciju protiv Rimljana.

Roma je, s druge strane, došla na peto mjesto i polako hvata zalet za "utakmicu sezone" protiv Lacija u finalu Kupa koja se igra 26. maja na "Olimpiku".

Sve je spremno za slavlje u Torinu - Juventus sjutra dočekuje Palermo i ako osvoji makar bod proslaviće 29. Skudeto u istoriji.

"Protiv Palerma zatvaramo prvenstvo. Više nećemo da čekamo", istakao je trener Juvea Antonio Konte.

Rezultati

Fiorentina - Roma 0:1 (Osvaldo 90+2)

Kjevo - Kaljari 0:0

Sjutra: Udineze - Sampdorija, Milan - Torino, Katanija - Sijena, Đenova - Peskara, Juventus - Palermo, Lacio - Bolonja, Parma - Atalanta, Napoli - Inter.

Galerija

Bonus video: