Bez emocija: FIFA kaznila Subašića zbog majice posvećene prijatelju

Svjetski mediji ne javljaju koliku je kaznu dobio Subašić, kada je nakon meča sa Danskom skinuo dres i pokazao "spornu" majicu
55 pregleda 3 komentar(a)
subašić, Foto: Reuters
subašić, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.07.2018. 10:04h

Suze Danijela Subašića na pres konferenciji, nakon pitanja o prijatelju, koji je tragično preminuo na fudbalskom terenu prije deset godina, obišle su svijet.

Hrvatski golman od tada na svakoj utakmici ispod dresa nosi majicu sa likom Hrvoja Ćustića, iznad koga stoji natpis "zauvijek".

FIFA, međutim, nije imala emocija, ni sluha, za Subašićeve emocije, već ga je kaznila zbog kršenja pravila o "prikazivanju privatnih poruka".

Svjetski mediji ne javljaju koliku je kaznu dobio Subašić, kada je nakon meča sa Danskom skinuo dres i pokazao "spornu" majicu.

Sa druge strane, Hrvatski fudbalski savez je kažnjen 70 hiljada franaka zbog kršenja marketinških pravila, tako što su poslije utakmice sa Danskom igrači nosili opremu na kojoj je bio "znak neautorizovanog napitka".

"Koka kola" je dugogodišnji partner FIFA i jedini koji može da snadbijeva navijače na stadionima i čiji znak je dozvoljen da se nosi i prikazuje.

Sedam puta manju kaznu FIFA je odredila Fudbalskom savezu Rusije zbog toga što su navijači u duelu sa Španijom istakli neo-nacistički transparent.

Bonus video: