Ramires: Imamo kvalitet za osvajanje trofeja u Ligi Evropa

"Protiv Benfike smo igrali dva puta prošle sezone u LŠ i to su bile veoma teške utakmice. Znamo da neće biti lako, ali imamo kvalitet koji će nam donijeti pobjedu", rekao je Ramires
0 komentar(a)
Ramireš, Foto: REUTERS
Ramireš, Foto: REUTERS
Ažurirano: 03.05.2013. 12:18h

Fudbaler Čelzija Brazilac Ramires ocijenio je da njegova ekipa dovoljno kvalitetna da osvoji Ligu Evropa, iako je za Benfiku rekao da je veoma ozbiljan protivnik za koga je navijao tokom takmičenja.

Čelzi je sinoć u Londonu, u revanš utakmici polufinala Lige Evropa, pobijedio Bazel sa 3:1 i ukupnim rezultatom od 5:2 plasirao se u finale. Golove su postigli Fernando Tores, Viktor Mozes i David Luiz, a jedini gol za švajcarski tim i to prvi na meču, postigao je Muhamed Salah.

Čelzi će u finalu, 15. maja u Amsterdamu, igrati protiv Benfike, koja je juče pobedila Fenerbahče sa 3:1 i izbacila ga iz takmičenja ukupnim rezultatom 3:2.

Londonska ekipa će tako drugu godinu uzastopno igrati u finalu evropskog takmičenja, nakon što je prošle sezone osvojila Ligu šampiona.

"Došli smo do finala i igraćemo protiv ekipe koju poznajemo. Protiv Benfike smo igrali dva puta prošle sezone u Ligi šampiona i to su bile veoma teške utakmice. Znamo da neće biti lako, ali imamo kvalitet koji će nam donijeti pobjedu", rekao je fudbaler Čelzija Ramires.

On je priznao da je ove sezone u Ligi Evropa navijao upravo za Benfiku.

"Tokom takmičenja navijao sam za Benfiku, ali na terenu ću dati sve od sebe da Čelzi pobijedi. Poštujem portugalski klub, ali ići ćemo na pobjedu", rekao je 26-godišnji Brazilac.

Strijelac trećeg kola David Luiz rekao je da mu je mnogo pomogao rad sa trenerom Rafaelom Benitesom.

"On mnogo i naporno radi sa nama i slušam ga. Stariji je i iskusniji, ima više titula od mene, pa moram da slušam i učim. Svakodnevno sam mu zahvalan na tome, on je fantastičan trener", rekao je Luiz.

Fudbaler Čelzija Eden Azar rekao je da je njegova ekipa zasluženo prošla u finale Lige Evropa.

"U prvom poluvremenu napravili smo nekoliko grešaka, ali smo to u nastavku nadoknadili. Zaslužili smo da prođemo dalje. Znali smo je 0:1 opasan rezultat, da smo primili još jedan gol plasman u finale bi bio neizvjestan. Ali pomogao nam je razgovor sa trenerom i bilo je bolje u nastavku", rekao je on.

"Benfika je navikla da igra u velikim finalima, iako se u posljednje vrijeme nisu borili za trofej. Imaju tehnički nadarene igrače, ali daćemo sve od sebe da donesemo trofej u London - za navijače i za klub", dodao je Azar.

Bonus video: