San: Murinjo od 1. jula trener Čelzija

Prema pisanju ovog lista, Roman Abramovič je uspio da nagovori aktuelnog trenera Reala da se vrati na “Stamford bridž”.
0 komentar(a)
Ažurirano: 03.05.2013. 11:47h

Žoze Murinjo će biti novi trener Čelzija, objavio je danas britanski tabloid San, i precizirao da će portugalski stručnjak biti predstavljen 1. jula.

Prema pisanju ovog lista, Roman Abramovič je uspio da nagovori aktuelnog trenera Reala da se vrati na “Stamford bridž”.

San tvrdi da će Murinjo potpisati ugovor (ne navodi se na koliko godina) po kojem će godišnje zarađivati 10 miliona funti, odnosno oko 12 miliona eura!

Navodno je Murinjo pristanak na povratak na klupu Čelzija dao za vrijeme jedne večere u restoranu “Porodica” u Londonu.

"Nisam odlučio da li idem ili ostajem, a prvi koji će znati moju odluku su moja supruga i djeca", rekao je Murinjo novinarima u Madridu.

On je istakao da i poslije eliminacije iz Lige šampiona ima dovoljno motiva da nastavi sa radom u Realu.

"Radiću sa istim zadovoljstvom i profesionalnošću i u narednih mjesec ili dva. Imamo još pet utakmica do kraja prvenstva i finale Kupa kralja, a poslije toga ću sjesti sa predsjednikom i na miru ćemo se dogovoriti šta dalje", poručio je portugalski stručnjak.

San piše da ni Čelzi, ni Real niti Murinjo neće potvrditi ovu vijest do kraja juna.

“Murinjo nikada nije skrivao želju da se vrati u Englesku. Kada ga čujete o Čelziju, shvatate da neće moći da trenira neku drugu ekipu u Premijer ligi. U njegovom srcu su njegova porodica i Čelzi. Može izgledati čudno, ali Murinjo o Čelziju govori kao kad dijete za Božić kaže svojim roditeljima koji poklon želi”, nedavno je kazao Vesli Snajder, govoreći o ljubavi Murinja i Čelzija.

Čelzi će, dakle, ozvaničiti povratak Murinja prije azijske turneje u julu, a, ako se vijest tačna, Portugalac će na klupi “plavaca” debitovati 17. jula u Tajlandu. Za taj meč bi Murinjo mogao imati i neko novo pojačanje, imajući u vidu milionerski budžet koju mu je ruski magnat stavio na raspolaganje. San navodi imena Falkaa, Levandovskog, Šurlea i Felainija.

Murinjo je vodio Čelzi od 2004. do 2007. godine, i u tom periodu je osvojio dvije titule u Premijer ligi, 2005. i 2006. godine.

U Real je stigao na ljeto 2010. godine iz milanskog Intera, a sa madridskim timom osvojio je titulu prvaka Španije, Superkup i Kup kralja.

Bonus video: