Karadžić: Ništa nije gotovo

"Blizu smo ostvarenja cilja, stvari su se konačno poklopile. Međutim, treba nam snage da napravimo odlučujući kora", rekao je Karadžić
75 pregleda 3 komentar(a)
Darko Karadžić, Foto: Vesko Belojević
Darko Karadžić, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 02.05.2013. 18:40h

Sutjeska ima veliku bodovnu prednost u odnosu na drugoplasiranu Budućnost, ali trka za titulu prvaka Crne Gore još nije završena, kazao je igrač nikšićkog fudbalskog kluba Darko Karadžić.

On je kazao da njegovi saigrači, i pored velike bodovne prednosti, misle samo o prvom narednom protivniku.

"Blizu smo ostvarenja cilja, stvari su se konačno poklopile. Međutim, treba nam snage da napravimo odlučujući korak. Fokusirani smo na prvog narednog rivala i samo tako možemo ostati u pobjedničkom ritmu", rekao je Karadžić agenciji MINA.

On je kazao da je posebno ponosan na mlade igrače koji su dobrim igrama skrenuli pažnju na sebe.

"Imamo nekoliko veoma mladih igrača, praktično juniora. Oni su kvalitetnim partijama dokazali da ni po čemu ne zaostaju za nama iskusnijim. Posjeduju veliki potencijal koji tek treba da dođe do izražaja, tako da je budućnost kluba u sigurnim rukama", rekao je Karadžić.

On je kao glavni kvalitet Sutjeske istakao jak kolektiv i dobru saradnju igrača i stručnog štaba.

"Tajna uspjeha u odnosu na prošlu sezonu leži u kolektivu, naš najbolji igrač je tim, a najveće pojačanje je stručni štab. Niko nema zagarantovano mjesto u ekipi, nema standardnih prvotimaca, podjela na mlade i iskusne. Rad na treninzima je jedino mjerilo", rekao je Karadžić.

On je kazao da je izuzetno zadovoljan kako je ekipa odigrala u proljećnom dijelu šampionata, podsjećajući da je u pauzi između dvije polusezone najbolji strijelac Đorđe Šušnjar napustio tim.

"Činjenica je da smo sa Šusnjarom u napadu bili efikasni i da je pružao odlične partije. Nakon njegovog odlaska došlo je do određenih promjena i u sastavu i sistemu igre, što se pokazalo sjajno, drugi igrači su morali da prorade", rekao je Karadžić.

On je kazao da je zadovoljan svojom igrom u dosadašnjem dijelu šampionata, navodeći da ima još mnogo prostora za napredak.

"Dobro sam fizički pripremljen, samopouzdanja ne fali i za sada sam zadovoljan igrama i rezultatima koje postižemo . Ne želim sebe da stavljam u prvi plan, jer je ovo naš zajednički uspjeh. Ima još prostora za napredak, očekujem još bolje partije", rekao je Karadžić.

On je, komentarišući finansijsku sitiuaciju u klubu, kazao da ona još “nije sjajna”.

"Nadamo se da će se i to vrlo brzo riješiti, kako su nam i obećali čelnici kluba. To smo svakako zaslužili igrom, zalaganjem i rezultatima", zaključio je Karadžić.

Bonus video: