Golman AIK-a Ivan Turina preminuo u snu

Turina je u AIK-u imao još tri godine ugovora, a u njemu je planirao da završi karijeru, na žalost prerano...
0 komentar(a)
Ažurirano: 02.05.2013. 11:28h

Golman švedskog AIK-a i bivši čuvar mreže mlade reprezentacije Hrvatske, Ivan Turina, umro je zbog srčanih problema u 33. godini, prenijeli su švedski mediji. Nakon dojave susjeda policija je konstatovala smrt Turine u jutarnjim satima, a nema tragova nasilja. Turina je imao urođenu srčanu manu, ali je u septembru prošao sve ljekarske testove u AIK - u, u kojem nastupa od 2010. godine.

"Ivanovo srce je prestalo da kuca tokom noći. Nažalost, ljekari nisu uspjeli da ga spasu. To je užasno, juče smo razgovarali", rekao je švedskim medijima sportski direktor AIK-a Bjorn Vestrem.

Turina je karijeru počeo u omladinskom pogonu Dinama iz Zagreba, a igrao je i za Leh iz Poznanja, Ksanti iz Grčke, a 2010. godine prešao je u AIK sa kojim je nedavno potpisao trogodišnji ugovor. i u kojem je planirao da završi karijeru, na žalost prerano...

Bio je oženjen, otac dvije bliznakinje, a sa suprugom je čekao treće dijete. Supruga je i pozvala susjede u pomoć, a među prvima se u stanu Turina našao trener AIK-a, Andreas Alm, koji je otkazao trening kluba.

Fudbalski klub Dinamo je na svom sajtu izjavio saučešće porodici Ivana Turine, kao i Fudbalski savez Hrvatske.

Bonus video: