Bajernov istorijski šamar Barseloni

Bajern je sada na većem nivou i sa stanovništa tehnike, taktike, fizičke i psihološke pripremljenosti, smatra Ćavi
8 komentar(a)
Barselona, Foto: Reuters
Barselona, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.05.2013. 10:28h

Iako je još rano pričati o kraju Barselonine ere, ipak teški porazi od Bajerna zasigurno ne prolaze bez posljedica po imidž katalonskog giganta. Svjestan je toga i kreator igre "blaugrane".

"Bajern je sada na većem nivou i sa stanovništa tehnike, taktike, fizičke i psihološke pripremljenosti", iskren je Ćavi, koji je sa golmanom Viktorom Valdesom u revanšu sa Bajernom odigrao 14. polufinalni meč Lige šampiona. Još samo golman golman Rafael van der Sar se može pohvaliti sa istim brojem odigranih utakmica polufinala.

"Polufinale je bio naš ovogodišnji maksimum, jer bez Maskerana, Busketsa, Pujola i Abidala, te sa nedovoljno spremnim Mesijem, nijesmo mogli više. Ipak, vratićemo se iduće sezone i opet biti najbolji. Ja sam optimista", zaključio je Ćavi.

A činjenice su neumoljive. Barselona je protiv Bajerna u srijedu veče doživjela najteži poraz na svom terenu od osnivanja Lige šampiona. Tačnije, Barselona u posljednjoj deceniji nije izgubila sa tri razlike na "Nou kampu". Posljednja ekipa kojoj je uspjelo da to uradi, bila je Sevilja 2002. godine, koja je takođe slavila sa 3:0.

Barselona u evropskoj eliti nije izgubila u oba meča plej-ofa još od 1987. godine, kada je dva puta pobijedio Dandi junajted!

Bonus video: