Kakva noć u Madridu: "Milioneri" idu na "Vembli"

"Šahin dobro poznaje grad i povešće igrače u provod do zore. A, moja je namjera da u hotelu slavim uz velike količine piva", rekao je presrećni Jirgen Klop
58 pregleda 11 komentar(a)
Ažurirano: 30.04.2013. 22:08h

Deset minuta spektakularnog fudbala i totalne ofanzive Real Madrida u revanšu je ipak bilo premalo, od jednog od najvećih preokreta u istoriji nije bilo ništa - Borusija je uprkos porazu na "Bernabeuu" od 2:0 izborila drugo finale Lige šampiona u istoriji.

Nakon večerašnje partije Žoze Murinjo samo može da se hvata za glavu i pita se jedno - gdje su njegovi igrači bili prošle srijede kada se igrao prvi meč na "Vestfalenu" pa su poraženi sa 4:1...

Jer, na kraju se ispostavilo da je taj minus iz Dortmunda bio prevelik, iako je Real samo u prvih 10 minuta revanša stvorio dovoljno zicera da anulira prednost "milionera" - prvo se obrukao Gonsalo Iguain, potom je promašio Kristijano Ronaldo, a onda i u ovom meču očajni Mesut Ozil.

A, kada se ispromašivao Real, isto je uradila i Borusija (Robert Levandovski pogodio prečku, potom Dijego Lopes odbranio veliku šansu Ilkaju Gindoganu u drugom poluvremenu) i sve to kao da je bio uvod u ludi finiš.

URAGANSKI finiš

Prvo je Karim Benzema pogodio u 83, a onda i Serhio Ramos (na asistenciju Francuza) pet minuta kasnije, ali to je bilo to, vremena više nije bilo, iako su napadi na gol Romana Vajdenfelera bili uraganski...

Posljednja slika - Murinjo se pozdravlja sa Nurijem Šahinom, potom i sa Jirgenom Klopom, i odlazi u svlačionicu svjestan da mu je ovo vjerovatno posljednji put da je vodio Real u Ligi šampiona.

Borusija je tek večeras prvi put izgubila u Ligi šampiona ove sezone i nada se da je "ispucala kvotu".

Sada može mirno da se okrene finalu na "Vembliju" i da čeka rasplet drugog polufinalnog okršaja između Barselone i Bajerna.

"Bili smo pod velikim pritiskom, primili smo kasno dva gola i upali u probleme. Ipak, mislim da smo zaslužili finale, ali još je rano da pričamo o njemu. Sada treba da slavimo, doći će i "Vembli" na red", rekao je Kevin Groskrojc, koji je na samom startu meča zamijenio povrijeđenog Marija Gecea.

MURINJO: Stigla nas je kazna sa "Vestfalena"

Murinjo nije mogao da ne pomene prvu utakmicu i "gubljenje" njegovih asova u grotlu Dortmunda.

"U fudbalu je tako, ili dobijete ili izgubite. Mogli smo da iznesemo ovo polufinale, mislim da smo i trebali da prođemo. Ovo je moj Real, tim sa mnogo karaktera i želje da uradi velike stvari. Ipak, kažnjeni smo zbog partije u Dortmundu, jer smo u tom meču bili jako loši", jasan je Murinjo.

Portugalac se potom i dotakao sudije Hauarda Veba.

"Ljut sam i razočaran, jer je jedan od mojih omiljenih sudija- Bio je crveni karton Matsa Humelsa (igrao rukom na ivici kaznenog prostora), i Veb je to vidio. Ali, kao da je pomislio: "Ako mu dam crveni, neće moći da igra u finalu", dodao je Specijalni.

Serhio Ramos je žalio zbog šansi u prvom poluvremenu.

"Šteta! Ali, ovakve stvari se dešavaju, eliminacija boli. Morali smo ovako da igramo i u Dortmundu, onda bi sve bilo drugačije. Znam da su navijači tužni, žao mi je zbog njih", istakao je Ramos.

HUMELS: Luda sreća...

"Znali smo da bi gol Reala u prvom poluvremenu podigao atmosferu i donio euforiju i ludilo na tribinama. Nakon prvih 15 minuta smo kontrolisali stvari na terenu, trebali smo da damo gol i riješimo sve. Ipak, primili smo ga i onda se, kao i protiv Malage, promijenilo sve. Imali smo ludu sreću", kazao je Humels.

"Vembli" više nije san za njemačkog štopera.

"Finale Lige šampiona je nešto o čemu sanjate kao mladić, a neki od nas su još uvijek djeca. Spremni smo za „Vembli”, finale je realnost i želimo titulu", dodao je Humels.

Klop je pozvao igrače da slave.

"Šahin dobro poznaje grad i povešće igrače u provod do zore. Zaslužili su slavlje... A, moja je namjera da u hotelu slavim uz velike količine piva", rekao je presrećni trener "milionera".

Klop o samom meču nije pričao puno.

"Protiv velikih protivnika morate da igrate velike mečeve. Jedan smo odigrali prošle sedmice, i ovaj je bio veoma dobar, iako smo patili u finišu. Ipak, u dvomeču su slavili sa 4:3 i jasno je da zasluženo idemo u London", ističe Klop.

REAL M. - BORUSIJA D. 2:0 (prvi meč 1:4)

Madrid - Stadion "Santjago Bernabeu". Gledalaca: 79.429. Strijelci: Benzema u 83. i Ramos u 88. minutu. Žuti kartoni: Koentrao, Iguain, Ramos, Kedira (Real Madrid), Gindogan, Bender, Vajdenfeler (Borusija).

Real Madrid (4-2-3-1): Dijego Lopes - Esijen, Serhio Ramos, Varan, Koentrao (Kaka) - Modrić, Ćavi Alonso (Kedira) - Di Marija, Ozil, Kristijano Ronaldo - Iguain (Benzema).

Borusija Dortmund (4-2-3-1): Vajdenfeler - Pišček, Subotić, Humels, Šmelcer - Gindogan, Bender (Santana) - Blaščikovski, Gece (Groskrojc), Rojs - Levandovski (Kel).

Galerija

Bonus video: