Neću parkirati autobus!

"Bajernova fudbalska kultura je takva da uvijek želi da postiže golove. Želimo da ih postižemo i večeras, a znamo i da imamo kvalitet za to", rekao je trener Bavaraca
84 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 01.05.2013. 13:55h

Nijedna ekipa u istoriji evropskih takmičenja nije prošla kada je u revanšu morala da juri četiri gola prednosti.

Pojednostavljeno, Barseloni je večeras potrebno istorijsko čudo da bi eliminisala Bajern i anulirala 4:0 iz Minhena koje su Bavarci autoritativno, uz malu pomoć sudije Viktora Kasaija, kreirali prošleg utorka na „Alijanc areni”.

"Nemoguće? To je riječ kojom se služe slabići i oni koji nisu spremni ništa da preduzmu kako bi promijenili stvari. Nemoguće nije činjenica, već nečije mišljenje. Ništa nije nemoguće, pogotovo u fudbalu", najavio je Danijel Alveš da će Barsa pokušati sve da ode na "Vembli”.

Barsi, osim istorije, naruku ne ide ni forma Bajerna, kao ni njegov trijumfalni put koji traje već 17 uzastopnih utakmica u svim takmičenjima, ali može da se pohvali da joj leže njemački klubovi kada gostuju u Kataloniji - slavila je u posljednjih 10 utakmica protiv rivala iz Bundes lige.

Ipak, poraz Bajerna bi mogao da se zamisli, ali je pomalo teško zamisliti da ovakvi Bavarci mogu toliko da padnu u 90 minuta pa da izgube sa pet razlike, pa čak i protiv jedne Barselone.

VILANOVA: Neka bude 2:0 na poluvremenu

"Ako hoćemo da prolaz učinimo realnim potrebno je da na poluvremenu vodimo sa 2:0", računica je trenera "blaugrane” Tita Vilanove koji je i pojasnio da mnogo toga zavisi od psihe njegovog tima.

"Ako igrači vjeruju u sopstvenu snagu, onda je sve moguće. Čak i najveći preokret u istoriji ne bi bio toliko daleko", dodao je Vilanova.

Novinari su napali Vilanovu i zamjerili mu što igra Barse previše zavisi od Lionela Mesija.

"A kako je to moguće da vam igra ne zavisi od najboljeg fudbalera na svijetu. Molim vas, objasnite mi kako je to moguće", uslijedilo je kontrapitanje Vilanove, ali odgovor nije stigao.

JUP ne parkira autobus

Jup Hajnkes je pozvao svoj tim da dokaže da minhenska noć nije bila slučajnost.

"Ne smijemo puno misliti o prvoj utakmici, niti na sve što je ona donijela. Ni poslije onih 4:0 ne mogu da kažem ko je bolji tim - Barsa godinama igra vrhunski fudbal, a mi rastemo i želimo da dokažemo da onaj prvi meč nije slučajan", rekao je Hajnkes.

Analitičari ističu da Bajern nema šta da brani na "Nou kampu”, već da ima rezultat koji je kao stvoren za nadigravanje.

"Bajernova fudbalska kultura je takva da uvijek želi da postiže golove. Želimo da ih postižemo i večeras, a znamo i da imamo kvalitet za to", dodao je bivši evropski šampion sa Real Madridom i pojasnio:

"Neću parkirati autobus!"

ROBEN: Ovaj minus može da stigne samo Barsa

Bajern ne zaboravlja ko je Barsa - potvrdila je to i izjava Arjena Robena.

"Ako postoji tim koji je u stanju da nadoknaditi zaostatak od četiri gola, onda je to Barselona. Najveća greška bi bila kada bismo pomislili da je sve gotovo, moramo biti skoncentrisani još više nego u prvoj utakmici. Spremni smo na sve, pa i na to da dječaci koji sakupljaju lopte to rade brže nego inače, možda i prebrzo", rekao je Roben.

Golman Bajerna Manuel Nojer očekuje veliki pritisak u Kataloniji.

"Oni su ranjeni, ali učiniće sve da prođu u finale. Stvoriće neviđeni pritisak i zato moramo dati sve da izbjegnemo katastrofu".

Franc Bekenbauer, počasni predsjednik Bajerna, prije dva dana je istakao da je „Barsino vrijeme sporog fudbala prošlo” i pozvao igrače Bavaraca da budu spremni na sve igre.

"Barsa neće birati sredstva da nas izbaci iz takta. Koristiće sve moguće trikove da okrene stvari na terenu onako kako njoj odgovaraju. Igrači Bajerna su, ipak, pametni, sigurno neće pasti na sve to".

BARSELONA - BAJERN (prvi meč 0:4)

Barselona - Stadion "Kamp nou”. Gledalaca: 96.636. Sudija: Damir Skomina (Slovenija). Početak u 20.45.

Barselona (4-3-3): Valdes - Danijel Alveš, Pike, Abidal, Adrijano - Ćavi, Buskets, Inijesta - Pedro, Mesi, Sančes.

Bajern (4-2-3-1): Nojer - Lam, Boateng, Dante, Alaba - Havi Martines, Švajnštajger - Roben, Miler, Riberi - Mandžukić.

SKORO hiljadu novinara Fudbalski klub Barselona je juče saopštio da je za revanš meč polufinala Lige šampiona protiv Bajerna na „Nou kampu” akreditovano čak 990 novinara. Kako je objavljeno na sajtu katalonskog giganta, utakmici će prisustvovati novinari 230 medija iz 29 zemalja. Prethodni rekord kada je u pitanju broj akreditacija - 965, postavljen je 2011. godine, takođe u polufinalu Lige šampiona na meču Barse sa madridskim Realom.

Galerija

Bonus video: