Hapšenja navijača u Poljskoj zbog tuča i prodaje droga

Policija je prilikom pretresa i hapšenja zaplijenila 2,5 kilograma amfetamina i marihuane u vrijednosti od preko 12.500 eura, mačete, noževe, bejzbol palice, bajonete i granate
0 komentar(a)
Slask navijač, Foto: Boris Pejović
Slask navijač, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 30.04.2013. 10:14h

Poljska policija uhapsila je 23 huligana, među kojima i dvije žene, navijače fudbalskog kluba Krakovija iz Krakova, zbog organizovanja tuča sa huliganima drugih klubova i prodaje droga.

Iz te huliganske bande na čijem je čelu stajao izvjesni Marijuš M. poznat po nadimku Šogun, u pritvoru su zadržana sedmorica optuženih.

"To su ljudi koji nisu oklijevali da se upuštaju u okršaje i da primijene nasilje. Imali su mačete, noževe. Bila je to veoma opasna grupa. Trgovali su na crno drogama na veliko", kazao je danas televiziji TVN24 Darijuš Novak iz malopoljske policije.

Policija je prilikom pretresa i hapšenja zaplijenila u domovima huligana 2,5 kilograma amfetamina i marihuane u vrijednosti od preko 12.500 eura, mačete, noževe, bejzbol palice, bajonete i granate.

Nađeno je i 25.000 eura u gotovini, novac koji je služio za pomoć kada je neko iz grupe uhvaćen i osuđen. Šogun je tu huligansku bandu organizovao po uzoru na vojne jedinice sa čvrstom hijerarhijom.

Novi članovi primani su samo po preporuci i morali su da prođu kroz "ispit", koji je podrazumijevao da nekoga povrijede ili pretuku. Sva privedenena lica su iz Krakova, starosti od 23 do 38 godina. Po poljskim zakonima prijeti im od šest mjeseci do 12 godina zatvora.

Bonus video: