Mornar se vadi protiv Mogrena, ostali mečevi sjutra

Zbog tradicionalnog međunarodnog atletskog mitinga u Baru, Mornar i Mogren igraće svoj meč 28. kola dan ranije u odnosu na ostale
0 komentar(a)
Ažurirano: 30.04.2013. 09:07h

Da je neko navijače Mornara na kraju jesenjeg dijela prvenstva pitao, uzevši u obzir rezultate i trenutnu formu, da li je baraž eventualno obezbijeđen - svima bi odgovor bio isti.

Ili bar velikoj većini i to bez dileme. Vrlo malo njih, da ne kažemo opstruktora ili skeptika, imalo bi negativan odgovor.

Ali, kada u 10 utakmica ne zabilježite trijumf, onda je situacija u najmanju ruku alarmantna. Tek slijedi težak raspored. Zbog tradicionalnog međunarodnog atletskog mitinga (koji se ove godine po 19. put u srijedu održava u Baru), izabranici Obrena Sarića otvoriće vanredno kolo u atipičnom terminu u odnosu na ostale. Rival je probuđeni Mogren.

"Imamo velikih kadrovskih problema. Zbog suspenzija neće biti Jelenića, Rotkovića, Gačevića i Oradovića, a dvojica igrača se žale na povrede. Ali, tim ne čine pojedinci, već kolektiv. Protiv Zete smo pokazali da smo mentalno jaki. Svi koji izađu na teren „ginuće” jedni za druge, jer mi ne možemo drugačije. Respektujemo rivala, Budvani su pokazali koliko vrijede pobjedama nad dvije vodeće ekipe", naglasio je Sarić.

I Mogren je donedavno bio u teškoj situaciji, ali se izvukao protiv najjačih - nakon što je u Podgorici savladao aktuelnog šampiona Budućnost, u Budvi je srušio i lidera Sutjesku. Tim Brana Milačića će pokušati da produži pobjednički niz i na Topolici.

"Pokušaćemo da nastavimo seriju dobrih rezultata. Svjesni smo da će biti teško, jer Mornaru gori pod nogama. Najvažnije je da zaustavimo našeg bivšeg igrača Danila Ćulafića, koji je najbolji fudbaler Barana" istakao je golman Budvana Ivan Butorović.

Utakmica na Topolici počine u 16.30 časova.

Sutjeska čeka Mladost, Budućnost Grbalj

Sjutra se igra preostalih pet mečeva 28. kola.

Lider Sutjeska dočekuje Mladost u meču koji će se igrati u 14.30, dva sata prije ostalih mečeva.

U 16.30 časova sastaju se Budućnost - Grbalj, Čelik - Rudar, Lovćen - Petrovac i Jedinstvo - Zeta.

Bonus video: