Ljajić klasom odgovorio na šamare

Nije Ljajić uradio ništa novo, jer već mjesecima igra, ali je mjesto za novu demonstraciju klase bilo idealno - pred očima Delija Rosija, koji ga je išamarao prije 12 mjeseci
3 komentar(a)
Ljajić, Foto: Beta/AP
Ljajić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 30.04.2013. 11:50h

Teška povreda Havijera Zanetija, pobjeda Juvea protiv Torina i odgovor Adema Ljajića - italijanski mediji su u te tri crte ukratko opisali 34. kolo Serije A.

Nije Ljajić uradio ništa novo, jer već mjesecima igra odlično u Fiorentini, ali je mjesto za novu demonstraciju klase bilo idealno - pred očima Delija Rosija, trenera Sampdorije, koji ga je prije skoro 12 mjeseci dok je vodio „violu” išamarao i zapanjio svijet!

Mladi Novopazarac je dao gol za 2:0 na „Ferarisu”, potom je i asistirao Albertu Akvilaniju za konačnih 3:0, pa je Rosiju ostalo samo da prihvati da je nemoćan u ovom okršaju.

Vikend je obilježio i Klas-Jan Huntelar koji se poslije više od mjesec i po vratio na teren i zablistao het-trikom i asistencijom protiv Hamburgera.

GOLMANI

Pelicoli (Peskara) - 47 minuta je izluđivao napadače Napolija. Nije, međutim, mogao sam, pa je na kraju, uprkos čudesnoj partiji, primio tri gola.

Langerak (Borusija Dortmund) - šareni tim Borusije je odradio planirano u Dizeldorfu, kao i rezervni golman Langerak.

ODBRANA

Ager (Liverpul) - njegov gol u Njukaslu je imao težinu, bez obzira na to što se ispostavilo da je samo prvi od čak šest koliko su postigli „redsi”.

Žale (PSŽ) - jedan od rijetkih igrača PSŽ-a kojeg nisu doveli šeici iz dana u dan pokazuje da vrijedi mnogo.

Martines (Sosijedad) - u Sosijedadu pogađaju svi, a goleadu protiv Valensije je otvorio štoper Martines.

SREDINA

Pastore (PSŽ) - nakon njegovog gola protiv Evijana, koji je vrijedio tri boda, „sveci” su jako blizu titule koju čekaju od 1994. godine. Četiri kola prije kraja, PSŽ ima devet bodova više od velikog rivala Marseja...

Valbuena (Marsej)... koji neće uzeti titulu, ali će se zadovoljiti i plasmanom u Ligu šampiona.

Iličić (Palermo) - on je spasilac sicilijanskog broda koji je mjesecima tonuo. Ako Palermo opstane u ligi, Slovencu treba podići bistu ispred „Barbere”. Iličić je u velikom naletu srušio i Inter.

Vidal (Juventus) - nedjelja je bila Juveov dan. Prvo Vidal, potom i Klaudio Markizio, doveli su „damu” na samo korak od 29. Skudeta.

Šaćiri (Bajern) - Bavarci su smanjili gas protiv Frajburga, ali pobjeda nije došla u pitanje. Švajcarac je bio čovjek odluke na „Alijanc areni”.

Di Marija (Real Madrid) - Realu možda ne ide sa Njemcima, ali kada se sudari sa Atletikom sve se zna. Na „Kalderonu” je bilo neizvjesnosti sve dok nije pogodio Di Marija.

Nogeira (Sošo) - bio je tvorac velikog preokreta protiv Lila. Domaćin je prokockao prednost od 3:0 u samo desetak minuta.

NAPAD

Van Persi (Mančester junajted) - navika ga je poslala u Arsenalovu svlačionicu na „Emirejtsu”, a kasnije je znao čiji gol treba da gađa. RVP je dao izjednačujući pogodak (ukupno 25. sezoni u Premijer ligi) u derbiju protiv bivšeg kluba.

Osvaldo (Roma) - oko njega su uvijek kontroverze, ali prije dva dana se pričalo samo o njegovoj klasi nakon što je s tri gola vjerovatno poslao Sijenu u Seriju B.

Ljajić (Fiorentina) - nema sreće s trenerima i selektorima, ali opstaje. Ljajić kod Vinćenca Montele igra najbolju sezonu u karijeri.

Huntelar (Šalke) - „kraljevsko-plavi” bi možda i u Ligi šampiona trajali duže od osmine finala da je Huntelar bio na terenu. Ovako, očekuje se nalet Šalkea u finišu sezone.

Agireće (Sosijedad) - cijelu karijeru je vezao za Sosijedad, a sada ga vodi ka Ligi šampiona.

Pacini (Milan) - „rosoneri” su rizikovali sezonu prije dvije noći protiv Katanije, a onda je ušao Pacini i u maniru Pipa Inzagija dvije „ničije lopte“ pretvorio u zlato.

Bonus video: