Kralj sanja „remontadu” (Anketa)

„Remontada (preokret)”, priželjkuju madridski mediji svjesni da je momenat delikatan i da „merengesi” imaju đavolski težak posao da okrenu sve u svoju korist
12 komentar(a)
Ažurirano: 30.04.2013. 12:17h

Realu je večeras potrebno čudo, čarobni štapić koji će izbrisati debakl od prije šest dana u Dortmundu i spektakularni fudbal kojim bi se suprotstavio Borusiji i pokvario joj već viđeni odlazak u London.

„Remontada (preokret)”, priželjkuju madridski mediji svjesni da je momenat delikatan i da „merengesi” imaju đavolski težak posao da okrenu sve u svoju korist .

"Šta nam treba? Brzi gol kojim bi označili početak velikog pritiska", najavio je napade u talasima na gol Borusije Žoze Murinjo na jučerašnjoj pres konferenciji.

Najveći meč ove decenije

Ako Murinjo večeras ispadne sa Realom može da se konstatuje da njegova misija u Madridu nije uspjela nakon što bi bio eliminisan u trećem uzastopnom polufinalu Lige šampiona.

"Teško je reći kolike su nam šanse, ali znam da ih imamo. Ovo je najvažniji meč Reala u posljednjih 10 godina i treba da mu priđemo na taj način - spremni da odigramo perfektno. Isto tako, ne mogu da vjerujem da smo onako izgubili u Dortmundu, igrali smo kao da je u pitanju prijateljski meč", kazao je Murinjo, koji je potom upitan na šta konkretno misli.

"Nismo nijednom faulirali Levandovskog. Bili smo nevjerovatno naivni".

Kako god, Poljak je prošle srijede postao prvi igrač u istoriji Lige šampiona koji je dao četiri gola Realu, a večeras bi mu vjerovatno i samo jedan obezbijedio put na „Vembli”.

"Svaki minut nam je važan. Od prvog do posljednjeg ćemo juriti finale", istakao je Murinjo.

Sličnu poruku je poslao o legendarni as Reala Karlos Santiljana.

"Borite se do posljednjeg daha. Fudbal nije samo pojedinačni kvalitet, dokažite da ste pametniji od protivnika", rekao je Santiljana.

U Realu se, ustvari, nadaju da će se ponoviti istorija i mečevi kada su nadoknađivali tri gola minusa.

Madriđani su do sada to uspjeli tri puta u evropskim utakmicama - u sezoni 1975/76. u drugom kolu Kupa šampiona protiv Derbi kauntija (1:4, pa 5:1), u sezoni 1984/85. u 3. kolu Kupa UEFA sa Anderlehtom (0:3, 6:1), te sezonu kasnije, takođe u Kupu UEFA, protiv Borusije iz Menhengladbaha (1:5, 4:0).

"Utakmice protiv Derbija i Borusije su možda i najluđe u našoj istoriji. One su dokaz da je sve, ali baš sve, moguće u fudbalu”, istaakao je Santiljana.

Čudo iz Dortmunda

Za Borusiju je vezano nekoliko čudesnih stvari. Kokretno, malo ko se sjeća da je njemački šampion sezonu u Ligi šampiona dočekao iz četvrtog, posljednjeg, šešira.

Ako ode u finale, Borusija će postati tek drugi tim u ovom vijeku koji je žrijeban iz posljednjeg bubnja, a da se na kraju borio za titulu - u sezoni 2003/04. je to uradio Monako koji je izgubio u finalu od Murinjovog Porta.

Takođe, gotovo je neprimijećeno i to da je mašinerija Jirgena Klopa trenutno 31. evropska ekipa, iza timova poput ukrajinskog Metalista, Brage i PSV-a.

"Finale je san koji živimo i vjerujem da je realnost. U Madridu nas čeka veoma težak posao, protiv velikana koji želi da se iskupi zbog prve utakmice. Ne smijemo da pomislimo da je gotovo, tri gola jesu velika prednost, ali ako se pogrešno postavite mogu veoma brzo da se anuliraju. Zato, čeka nas mnogo posla do „Vemblija”, rekao je Klop.

Sebastijan Kel, vezista Borusije, svjestan je da Realu treba čudo da ode u finale.

"Madriđani će uraditi sve da isprave stvari, ali mislim da je kasno. Žele da kreiraju čudo, ali smo spremni na sve, imamo odgovor. Real predstavlja opasnost, iako sam siguran da iznenađenja na terenu ne može da bude - dodao je Kel.

REAL M. - BORUSIJA D. (prvi meč 1:4)

Madrid - Stadion „Santjago Bernabeu”. Kapacitet: 85.454. Sudija: Hauard Veb (Engleska). Početak u 20.45.

Real Madrid (4-2-3-1): Dijego Lopes - Ramos, Varan, Pepe, Koentrao - Kedira, Ćavi Alonso - Di Marija, Ozil, Kristijano Ronaldo - Iguain.

Borusija Dortmund (4-2-3-1): Vajndenfeler - Pišček, Subotić, Humels, Šmelcer - Gindogan, Bender - Blaščikovski, Gece, Rojs - Levandovski.

Galerija

Bonus video: