Garet Bejl najbolji “stari” i mladi igrač Premijer lige

Bejl (23), kojeg prema medijskim navodima žele Real Madrid, PSŽ i Bajern, tako je ponovio “uspjehe” Kristijano Ronaldo (Mančester junajted, 2007) i Andija Greja (Aston Vila, 1977)
2 komentar(a)
Garet Bejl, Foto: Beta/AP
Garet Bejl, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 29.04.2013. 09:25h

Fenomenalna sezona donijela je Garetu Bejlu priznanje koje su do sada osvojila samo dva čovjeka - vezista Totenhema proglašen je za najboljeg igrača Premijer lige, a isto priznanje je prigrabio i u konkurenciji mladih fudbalera.

Izbor je organizovan u organizaciji Udruženja profesionalnih igrača Engleske i Velsa (PFA).

Bejl (23), kojeg prema medijskim navodima žele Real Madrid, PSŽ i Bajern, tako je ponovio “uspjehe” Kristijano Ronaldo (Mančester junajted, 2007) i Andija Greja (Aston Vila, 1977).

“Ovo je za mene velika čast. Kada pogledate listu pobjedniku, tu su velika imena, ali ništa ovo ne bi bilo moguće bez pomoći ekipe”.

“Svi igrači su bili fantastični ove godine, baš kao i naš menadžer Andre Viljaš-Boaš. Želim svima da im zahvalim, jer bez njih ne bih uspio”, rekao je Bejl.

Sjajni Velšanin je uzeo nagradu za fudbalera godine ispred Luisa Suaresa i Robina van Persija.

“Pobijediti Suaresa i Van Persija u kategoriji najboljeg igrača sezone je uistinu velika stvar. Njih dvojica su bili nevjerovatni ove sezon. Ponosan sam na ovo što sam ostvario”, rekao je strijelac 29 pogodaka ove sezone za klub i reprezentaciju.

Na svečanosti u hotelu “Grosvenor” u Londonu, kojoj su prisustvovali igrači i brojni gosti, Suares je dva puta izviždan - kada je izabran u tim godine i kada se njegovo ime našlo na listi trojice igrača godine.

Izabrana je i najbolja ekipa sezone, u kojoj su David de Hea (Mančester junajted), Pablo Zabaleta (Mančester siti), Rio Ferdinand (Mančester junajted), Jan Vertongen (Totenhem), Lejton Bejns (Everton), Eden Azar (Čelzi), Majkl Karik (Mančester junajted), Huan Mata (Čelzi), Garet Bejl (Totenhem), Luis Suares (Liverpul), Robin van Persi (Mančester junajted).

Bonus video: