Čelik nadomak evropske vize

"Pokušaćemo da nastavimo sa trendom dobrih igara. Kako prvenstvo odmiče, sve bolje i bolje funkcionišemo, što je pokazao meč u Radanovićima", istakao je Darko Zorić, vezista Čelika
4 komentar(a)
Darko Zorić, Foto: Savo Prelević
Darko Zorić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.04.2013. 10:58h

Šest kola prije kraja šampionata, fudbaleri Čelika s pravom su dobili epitet - najprijatnijeg iznenađenja. Naime, kao debitanti u prvoligaškom društvu, „metalurzi” su po svemu sudeći šest kola prije kraja sezone osigurali evropku vizu, što je za svaku pohvalu.

Pobjedom nad Grbljem u Radanovićima, „crveni“ su za razliku od mnogih potvrdili da popusta za protivnike nema i ne smije biti.

"Odigrali smo dobar meč. Nakon vođstva Grblja, uspjeli smo da odreagujemo i potpuno zasluženo savladamo rivala kojeg smo nedavno pobijedili u Kupu. Sada čvrsto držimo 3. poziciju, zbog čega moramo da budemo zadovoljni".

"Pokušaćemo da nastavimo sa trendom dobrih igara, a vidjećemo dokle će nas to dovesti. Kako prvenstvo odmiče, sve bolje i bolje funkcionišemo, što je pokazao meč u Radanovićima", istakao je Darko Zorić, vezista Čelika.

Jedan od najperspektivnijih igrača u domaćem šampionatu je dobrim partijama skrenuo pažnju mnogim klubovima van granica naše zemlje. Iako ništa ne otkriva, Darko bi na kraju sezone mogao da pojača neko zvučno evropsko ime.

"U ovom trenutku ne bih govorio o daljim planovima. Svakako da ponuda ima, međutim, sve je na ljudima koji vode klub. Prošle sezone sam sa Čelikom osvojio trofej, isto želim da uradim ove. Isključivo sam fokusiran na obaveze koje nas očekuju u finišu", jasan je Zorić.

Izabranici Slavoljuba Bubanje u posljednja četiri kola ne znaju za neuspjeh, što ih je učvrstilo na 3. mjestu. Ako za dva dana savladaju Rudar na domaćem terenu, sve misli fokusirali bi na finalni meč Kupa protiv Budućnosti, koji je na programu 22. maja pod Goricom.

"Htjeli da priznamo ili ne, polako razmišljamo o meču protiv Budućnosti. Prošle godine smo blistali protiv Rudara u finalu Kupa. Vjerujem da imamo dovoljno zrelosti da ponovimo isto izdanje. To će za nas biti meč godine. Nismo opterećeni trofejom, ali ćemo sve učiniti da ostane u našim vitrinama", zaključio je Zorić.

Bonus video: