Opet se sve zna?!

Da internet kladionica ponudi koeficijent 1,4 na gostujući tim, koji je posljednji na tabeli, protiv ekipe koja se bori za Evropu, do juče se još nije dogodilo...
25 komentar(a)
lopta, Foto: Beta/AP
lopta, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 28.04.2013. 19:33h

U finišu sezone 2010/11, tačno prije dvije godine, predsjednik FSCG Dejan Savićević održao je hitan sastanak sa predstavnicima prvoligaških klubova. Tema je bila - regularnost, a nezvanična poruka - prestanite sa „mutnim radnjama”.

Stvari su se donekle popravile nakon tog sastanka i finiš šampionata odigran je u koliko-toliko normalnim okolnostima.

Dvije godine kasnije, stekli su se uslovi da Savićević istim povodom još jednom okupi odgovorne ljude u klubovima i ponovo „zaprijeti”. U godini kada reprezentacija Crne Gore opet oduševljava Evropu, klupski fudbal u najmlađoj članici Uefe pretvara se u tragikomediju.

Očajan kvalitet i nedostatak publike očigledno su sitni problemi pri „pojavi” koja se manifestuje u finišu gotovo svake sezone, u većoj ili manjoj mjeri.

Ove godine, borba za opstanak toliko se zahuktala da se mnogi mečevi završavaju „očekivanim” ishodima, koliko god takvi rezultati bili nepredvidivi, iznenađujući i potresni za one koji imaju direktne negativne posljedice.

I pred jučerašnje, 27. kolo, nekoliko utakmica Crnogorske lige je brže-bolje skinuto sa internet kladionica, što je obično vjeran (iako ne uvijek) pokazatelj u kojem bi pravcu mogle da idu takve utakmice.

Ipak, da jedna internet kladionica ponudi koeficijent 1,4 na gostujući tim, koji je posljedni na tabeli, protiv ekipe koja se bori za Evropu, do juče se još nije dogodilo...

Procjena je bila tačna, „favorit” je dobio bez problema. Slično je bilo i na još jednoj utakmici u borbi za opstanak, koja se završila ishodom kakav su mnogi predviđali.

S tim u vezi je i javna ponuda novinarima funkcionera Mladosti, tokom jučerašnjeg meča protiv Budućnosti, da izdiktira kojim će se ishodima završiti svi rezultati Lovćena do kraja sezone?!

Po „pouzdanim informacijama” ovog dugogodišnjeg fudbalskog radnika, i Lovćen i Jedinstvo će izboriti direktan opstanak (obje ekipe su trenutno u baraž zoni), dok će u doigravanje - gle čuda - Zeta i Mladost! Mornar je, po tim „kalkulacijama”, kolateralna šteta i već prežaljeni putnik u niži rang.

Lovćen, uostalom, već drugu sezonu zaredom tokom proljećne polusezone osvaja toliki broj bodova da bi mu pozavidio i slavni Mančester junajted. Možda i ne bi bilo ništa neuobičajeno da Cetinjani u posljednjih šest kola prvog dijela šampionata nisu igrali sa omladincima, lagano prepuštali bodove svim protivnicima i direktno ugrozili regularnost takmičenja. Čak i od stogodišnjaka - mnogo je...

Fudbalski savez Crne Gore nema policijske metode da snima, prisluškuje i prikuplja dokaze da su se u najmađem evropskom šampionatu dešavale „one stvari”. Kao što ih nema nijedan savez na svijetu.

Ipak, sastanak upozorenja, baš kao prije dvije sezone, nešto je što Savićević mora da održi sa predstavnicima klubova. Stvari su već izmakle kontroli...

Bonus video: