Zanetija čeka pauza između šest i osam mjeseci

Magnetna rezonanca je pokazala da je tetiva pokidana i to vjerovatno znači i kraj za Argentinca koji u avgustu puni 40 godina. Kraj, i to neslavan...
72 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 28.04.2013. 21:58h

Zvanična potvrda je stigla, izgleda da je velika karijera juče završena na bolan način. Havijer Zaneti, ikona Intera, povrijedio je Ahilovu tetivu u Palermu i čeka ga oporavak koji će trajati između šest i osam mjeseci!

Tačnije, večeras je magnetna rezonanca pokazala da je tetiva pokidana i to vjerovatno znači i kraj za Argentinca koji u avgustu puni 40 godina. Kraj, i to neslavan...

"U jednom trenutku sam osjetio neizdrživ bol. Ne sjećam se ni da li me je neko udario...", rekao je Zaneti poslije utakmice, ali i poručio u stilu velikog borca:

"Budite mirni, pobijediću i ovaj problem. Moja karijera se ovdje ne završava, želim da se vratim jači nego prije!", dodao je Zaneti.

Povreda Zanetija je zatekla cijelu fudbalsku Italiju, pa su popularnom Traktoru poruke podrške ekspresno uputili Antonio Konte, Đanluiđi Bufon, Klaudio Markizio, Rađa Naingolana, Mario Baloteli, Đuzepe Rosi... Inter je i na zvaničnom sajtu objavio da je "uz veliku legendu"...

"Srećan je onaj ko se jednom rukovao sa njim, jer je upoznao velikog, pouzdanog i lojalnog čovjeka. Sve najbolje kapitenu, Inter je uz tebe", stoji na sajtu.

Čak je i tiražna "Gazeta delo sport" na svom onlajn izdanju objavila da navijači, ukoliko žele, mogu da napišu poruke podrške kapitenu "crno-plavih".

"Ovo je još jedan veliki udarac za nas. Najveći! Svi znamo šta Zaneti znači za Inter, a ja najbolje znam koliko mi je pomogao kada sam došao u klub", kazao je trener milanskog kluba Andrea Stramaćoni.

O Zanetiju je godinama unazad sve rečeno i napisano. Riječ je o igraču sa najkonstantnijom formom u svjetskom fudbalu, koji u karijeri nije imao ozbiljniju povredu.

Ipak, Palermo mu očigledno donosi lošu sreću, jer je i prije tri sezone na "Renco Barberi" morao da napusti teren prije kraja jer je imao srčane probleme.

Sreća, tada je sve bila lažna uzbuna...

Zaneti je bio prvo (mnogi će reći i najbolje) pojačanje u eri Masima Moratija. On je 1995. godine stigao iz Banfilda, a za 18 godina u dresu Intera je osvojio pet Skudeta, po četiri Kupa i Superkupa Italije, Ligu šampiona, Kup UEFA i FIFA Svjetsko prvenstvo za klubove.

"Mario Baloteli u Milanu? Za navijače Intera to neka nije bitno. Bila bi tragedija za sve nas koji volimo Inter samo da Zaneti ode u redove velikog rivala", rekao je nedavno trener Reala Žoze Murinjo i valjda najbolje opisao veličinu Argentinca iz Buenos Ajresa.

Bonus video: