Remi na "Emirejtsu", Van Persi strijelac protiv Arsenala

"Crveni đavoli" su remizirali protiv Arsenala u Londonu (1:1) u meču koji će se pamtiti po povratku Robina van Persija na "Emirejts"
0 komentar(a)
Van Persi i Runi, Foto: Reuters
Van Persi i Runi, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.04.2013. 17:32h

Mančester junajted je prije sedam dana proslavio titulu, ali neće postaviti rekord po broju bodova u sezoni (Čelzi je 2006. osvojio 96). To je jasno nakon što su "crveni đavoli" remizirali protiv Arsenala u Londonu (1:1), u meču koji će se pamtiti po povratku Robina van Persija na "Emirejts".

Holanđanin je povratak i obilježio, i to u dvije situacije. Prvo je po dolasku na stadion promašio svlačionicu i krenuo, valjda po navici, ka onoj gdje su smješteni domaći, a onda i uradio ono što najbolje zna - postigao izjednačujući gol iz penala u finišu poluvremena i potpisao konačnih 1:1.

Van Persi je i pokazao poštovanje prema "tobdžijama" i njihovim navijačima (koji su mu zviždali od prvog do posljednjeg trenutka) tako što nije slavio gol.

Arsenal je prethodno vodio pogotkom Tea Volkota, koji je bio strijelac već u 2. minutu.

"Vidio sam sudar dva tima koja jako žele pobjedu. Za nas je bio veliki kiks što smo dozvolili da primimo gol u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena. To nije smjelo da nam se dogodi", rekao je menadžer Arsenala Arsen Venger.

Ovaj remi Arsenala je iskoristio Čelzi i preuzeo 3. mjesto na tabeli.

"Plavci" su pobijedili Svonsi sa 2:0 i, uz meč manje, sada imaju bod više od gradskog rivala.

Sve je na "Stamford bridžu" bilo gotovo u samo tri minuta - prvo je Oskar donio prednost u 44, a Frank Lampard iz penala u sudijskoj nadoknadi postavio konačan rezultat.

U Redingu se tugovalo - fudbaleri Redinga i Kvins Park Rendžersa su ispali su iz Premijer lige nakon što su odigrali bez golova na "Madejskom".

Dva tima tri kola prije kraja imaju po 25 bodova, devet manje od Aston Vile koja je u bezbjednoj zoni. Pobjeda je bila potrebna i jednima i drugima kako bi ostali u trci za opstanak u prvenstvu. Reding je ove sezone ušao u Premijer ligu, dok je KPR to uspio godinu ranije.

"Čempionšip je jaka liga, biće nam i ona izazov. Ako ne budemo dobro odradili pripreme, teško ćemo se vratiti u elitu, jer je u Čempionšipu ritam veoma težak, igra se praktično svaka dva dana", istakao je menadžer KPR-a Hari Rednap.

Menadžer Redinga Najdžel Edkins, koji je stigao u klub prije mjesec, nije spasao tim ispadanja.

"Premijer liga ne prašta greške. Nadam se da smo naučili lekciju i da ćemo se brzo vratiti", poručio je Edkins.

Bonus video: