Manćini ostaje menadžer Mančester sitija

Neki su dolazak Sorijana i Begiristajna shvatili kao pritisak na Manćinija, ali menadžer “građana” ima sa njima daleko bolji odnos nego sa prethodnim rukovodicima Geri Kukom i Brajanom Marvudom
0 komentar(a)
Roberto Manćini i Rafael Benites, Foto: Reuters
Roberto Manćini i Rafael Benites, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.04.2013. 11:32h

Roberto Manćini će ostati menadžer Mančester siti sljedeće sezone, čak i ako izgubi finale FA Kupa, pišu ostrvski mediji.

Posljednjih mjeseci bilo je puno špekulacija oko budućnosti Italijana poslije razočaravajuće sezone i gubitka titule u Premijer ligi.

Međutim, Manćini ima punu podršku izvršnog i sportskog direktora Ferana Sorijana, odnosno Ćiki Begiristajna.

Trio je već napravio plan za ljetnji prelazni rok, kako bi Mančester siti bio jači u pokušaju da vrati titulu i igra značajnu ulogu u Ligi šampiona.

Što je mnogo najvažnije, i predsednik kluba Kaldoon Al Mubarak i dalje vjeruje čovjeku koga je doveo umjesto Marka Hjuza u decembru 2009. godine.

Ukoliko Mančester siti slavi protiv Vigana na “Vembliju” 11. Maja, biće to treći trofej za Manćinija u tri sezone - dva FA kupa i titulu prošle sezone.

Italijan je nakon prošlogodišnje titulue, u maju dobio novi petogodišnji ugovor.

Neki su dolazak Sorijana i Begiristajna shvatili kao pritisak na Manćinija, ali menadžer “građana” ima sa njima daleko bolji odnos nego sa prethodnim rukovodicima Geri Kukom i Brajanom Marvudom.

Bonus video: